Krita Nedir ? Neler Yapılabilir ?


Krita Nedir ?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Krita isimli programdan bahsedeceğim. Krita ücretsiz ve ilk olarak Linux için ortaya çıkmış daha sonrasında ise diğer işletim sistemlerine de sürümleri çıkan bir çizim ve boyama yazılımıdır.

Krita hem Illustrator hem de Photoshop gibi bir yazılım diye geçer ama asıl rakibi Linux için çıktığından dolayı GIMP dir.
Tabi Krita hem görsel arayüzü olsun hem kullanım kolaylığı olsun GIMP a biraz bence fark atmış diyebilirim. 

Krita ile çizim boyama gibi bir çok şey yapılabilirken, bilgisayarına takacağınız kalem ile çok güzel çizimler yapabilirsiniz. Bu yüzden sizlere şunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki Linux da GIMP e rakip olarak çıkmasına rağmen bence MAC ve Windows da kesinlikle Sketchbook a rakip bir program ve en güzel yönü ise Krita tamamen ücretsiz bir yazılım. Tabi Kritanın ücretli sürümü de bulunuyor ama bu ücretli sürüm ile ücretsiz sürüm arasında herhangi bir fark bulunmuyor, ücretli sürümde güncellemeler otomatik olarak yapılıyor ve tamamen yapımcılara destek amacı ile ortaya çıkmış bir sürüm. Ayrıca ücretli sürümü Steam üzerinden satın alırsanız Steam sayesinde kaç saat Krita kullandığınız gibi detaylara da erişebilirsiniz.


Krita ile Neler Yapılabilir ?

Bana göre Krita ile yapabilecekleriniz tamamen size ve hayal gücünüze kalmış şeyler diyebilirim. Krita gerçekten güçlü bir çizim programı ve bu gücü siz nasıl kullanırsanız ona göre sonuçlar ortaya çıkacaktır. İnternet üzerinde bulunan bütün resimleri sizler Krita ile ve bir de çizim tableti yardımı ile çizebilirsiniz.
Hayali dünyanızı Krita sayesinde sanal ortama aktarabilirsiniz.

Benim Krita ile neler yaptığımı soracak olursanız ben Krita ile genel olarak oyun projelerimde karakterleri ve arka planı çizmek için kullanıyorum. Bu arada Krita ile pixel gibi çizimler de yapabiliyorsunuz ve bunun içinde çok kullanışlı bir program. kalem ile taslağını çizdiğiniz resmi pixel olarak aslını çizebilirsiniz.

Krita İndirme Bağlantıları