Planet Alpha - İnceleme


Planet Alpha

Planet Alpha 2.5 Boyutlu bir oyun olarak oyunculara gerçekten eşsiz bir görsel kalite sunuyor ve oyundaki sahnelerde bazen manzaraya, bir sahneye bakıp kalabiliyorsunuz.
Oyunun görsel olarak gerçekten oyuncuyu tatmin ettiği bir oyun olduğunu söyleyebilirim.
Oyunun görsel kısmından biraz bahsettiğimize göre oyunun asıl kısımlarına gelelim ve oyunu inceleyelim.

Ben Planet Alpha oyununu indirimde iken Nintendo E-Store dan aldım ve sanırım 1 hafta sonra oynamak bana nasip oldu.
Oyunu aldığım zaman ortalama olarak 1 dolar gibi bir fiyata almıştım ve alırken ön ödemeli kartımda para durup kullanım ücreti olarak kesilmesinden ise buna gitsin diye düşünüp bir şey beklemeden aldığım bir oyundu açıkçası ama oynadığım zaman gerçekten hoşuma gitti ve sanırım 3 saat kadar filan oynamıştım.

Oyunun görselleri çok güzel olmasına rağmen görsellerinin hakkını tam veren bir oyun değil bana göre. Bu grafikteki bir oyunun tamamen sağa veya tamamen sola giderek oynanması yani mekanikleri ne yazık ki biraz oyunun kötü olmasına sebebiyet vermiş.


Özellik olarak kötü bir karakter gibi gözükse de karakterimiz ilerleyen zamanlarda gece ve gündüz kontrolü gibi yetenekler kazanması ile karakterimizin biraz daha güçlü olduğu kanısına varıyoruz ama bu gece gündüz kontrolünü de tabi ki belli yerlerde yapabiliyor olması aslında biraz moralimizi bozuyor.

Oyun bir bulmaca oyunu diyebilirim. Çünkü karakterin gece ve gündüzü kontrol ettiği kısımlarda zamanı tam denk getirip bölümü geçmeye çalışıyorsunuz.
Oyunun bazı bölümlerini geçmek oldukça zorladı beni diyebilirim aslında ne yapmam gerektiğini tam olarak oyun bana söylemediği için biraz bulmam beni zorladı ve bir kaç taş üzerinden atlama bölümünde sürekli olarak gidilmesi gereken yön değiştiğinden dolayı ve benim de sürekli olarak tam tersi yöne gitmem den dolayı 5 - 6 denemede geçtiğim bölümlerde canım sıkılmadı değil.

Oyun hoş olmasına rağmen oyunun yönetimi çok güzel olduğunu söyleyemem her şey grafikleri kaliteli yapmak ile bitmiyor malesef. Biraz da oyuncu düşünülmeli ve oynanış açısından da geliştirilmesi gerekiyor.

Benim oyuna puanım : 🎮🎮🎮


Oyunu Satın Alma Bağlantıları


Oyunun Tanıtım Videosu