RPG Maker Nedir ve RPG Maker İle Neler Yapılabilir?

RPG  Maker


RPG Maker Nedir ?

RPG Maker hiç kodlama bilgisi olmayan ama oyun yapmak isteyen kişiler tarafından kullanılabilecek oldukça basit bir oyun yapma programı diyebiliriz.

RPG Maker içerisinde bulunan hazır animasyonlar, grafikler ve karakterler ile çizim ile uğraşmadan çok basit bir şekilde harita oluşturmanızı ve yazdığınız oyun hikayesini fikirden proje aşamasına geçirmenize olanak sağlayabilecek çok ama çok basit bir programdır.

RPG Maker aldığınız zaman içerisinde hazır görseller ile geliyor ve bu görsellere sizler de eklemeler yapabiliyorsunuz.
Bu uygulamada en sevdiğim özellik ise 2D karakter oluşturucusu olması ve bu oluşturucu ile oldukça özgün karakterler oluşturabiliyor ve oyununuz için çizim ile uğraşmadan oldukça basit bir şekilde 2D karakterler oluşturabiliyorsunuz. (RPG Maker MV)

RPG Maker ilk olarak Japon pazarı için ortaya çıkmış ve 1992 yılında ilk sürümü olan "RPG Tsukūru Dante 98" ismini taşıyan sürümü ile pazara sürülmüştür ve günümüzde de halen yeni sürümleri çıkmaya devam ediyor.

RPG Maker ile Neler Yapılabilir ?

Piyasada bulunan birçok oyun motoru hem 3d hem de 2d ayrıca birçok türde oyun yapmanıza imkan sunarken RPG Maker size bunları yapma imkanı sunmaz. 
RPG Maker ile sadece rol yapma oyunları geliştirebilirsiniz.
Şu anda RPG Makerin en güncel sürümü olan RPG Maker MV ile yaptığınız oyunu PC - Android - IOS - Mac gibi birçok platform için çıktı alabilir ve paylaşabilirsiniz.

Eğer aklınızda bir RPG oyun hikayesi varsa ve bu hikayeyi nasıl bir oyuna aktaracağınızı bilmiyorsanız RPG Maker kullanarak çok profesyonel bir RPG oyun yapamasanız da oldukça güzel ve başarılı bir RPG oyun ortaya çıkarabilirsiniz, ortaya çıkaracağınız oyunun kalitesi aslında tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir şey diyebilirim.

RPG Maker İle Yapılmış Oyunlar

  1. To the Moon
  2. Corpse Party
  3. LISA
  4. Skyborn
  5. The Crooked Man
  6. Cherry Tree High Comedy Club
  7. Finding Paradise
To the moon kesinlikle hayatınızda 1 kere oynamanız gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum.

RPG Maker Tanıtım Videosu


RPG Maker İndirme Bağlantısı