Hackintosh Nedir ? Avantajları ve Karşılaşılabilecek Sorunları

Hackintosh Nedir ?


Hackintosh Nedir ?

Hackintosh Apple marka olmayan bilgisayarlara Apple tarafından piyasaya sürülen OS X işletim sisteminin kurulması işlemidir.

Hackintosh genel olarak bütün bilgisayarlara yapılabiliyor olsa da bütün bilgisayarlarda stabil olarak çalışmıyor. Stabil olarak çalışabilmesi için sisteminizin Intel tabanlı bir bilgisayar olması gerekiyor, bunun sebebi ise Apple cihazlarının Intel tabanlı olmasıdır.


Hackintosh Kurduğum Zaman Ne Gibi Sorunlar İle Karşılaşabilirim?

Hackintosh kurulumunu eğer sorunsuz bir şekilde tamamlarsanız ve kext(Windows da sürücü dediğimiz programlar) dediğimiz sürücüleri sorunsuz bir şekilde kurduğunuz zaman genel olarak pek bir sorun ile karşılaşmazsınız ama eğer deneyimsiz bir kullanıcıysanız ve sisteminizi bozabilirsiniz.

Şimdi genel olarak sorunlardan bahsedecek olursak eğer, sisteminize uygun sürücüleri bulamayabilirsiniz, bu da sisteminizde bulunan bir kaç özelliği kullanamayacağınız anlamına geliyor.
Örneğin Lenovo y50 70 için dahili WI-FI OS X Sierra sürümünde çalışmıyor, bunu çözmenin yolu var tabi ki dahili WI-FI kartınızı değiştirebilirsiniz ya da harici USB şeklinde olan WI-FI cihazlarından kullanabilirsiniz.

Eğer ilk defa kuracak ve bilgisayar ile aranız çok iyi birisi değilseniz kurulum aşaması sizin için oldukça uzun olacaktır diyebilirim.

Sisteme güncelleme geldiği zaman bu size aslında sorun olacaktır Hackintosh cihazlar Apple cihazlar gibi direkt olarak güncellendiği zamanlarda sorunlar çıkartabiliyor.

Oyun oynamasını seven birisiyseniz büyük ihtimal ile Hackintosh sizi üzecektir çünkü OS X de genel olarak çok fazla oyun seçeneğiniz yok ama bir Mac veya Mac Book cihaz ile aynı performansta hatta bilgisayar donanımınıza bağlı olarak daha yüksek performansta oyun oynayabilirsiniz.

Özellikle laptop cihazlarda bulunan 2. ekran kartı genel olarak sorun çıkartıyor, yani kullanamıyorsunuz ve pasif hale getirip kapatmanız gerekiyor. 

Bunların dışında genel olarak çok fazla sorun ile karşılaşmıyorsunuz.


Hackintosh Avantajları

Apple cihazlara göre daha yüksek donanımlı cihazlara OS X kurabilir ve bu sayede bir Apple cihazdan daha verimli bir OS X cihaz elde edebilirsiniz.

Eğer ki Apple ürünleri için program geliştiren birisiyseniz ürünlerinizi build etmek için Apple bir cihaz alma ihtiyacından kurtarır sizi.

Çoğu grafik programında Windows ortamında alacağınız performanstan çok daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.

Bir Mac arayüzü kullanabiliyorsunuz, eğer uyumlu bir klavyeniz ve touchpad cihazınız var ise gerçekten fare kullanmadan bilgisayar hayatınıza devam edebiliyorsunuz.

Sadece Apple cihazlarına özgün bir kaç programı kullanabiliyorsunuz, AppStore a erişebiliyor ve sanki bir Mac cihaz kullanıyor gibi Apple cihazlarınızı bilgisayarınız ile eşleştirebiliyorsunuz.

Sesli asistan Siri yi bilgisayarınızda kullanabiliyorsunuz ve bu oldukça stabil, Windows Cortana ile kıyaslanamayacak derecede.

Hackintosh a olan ilgi gün geçtikçe arttığı için artık Hackintosh kurulumu eskiye göre oldukça kolay bir hal adlı ve internette bir çok kaynak bulmak mümkün hale geldi.
Elimden geldiğince Hackintosh ile ilgili bilgileri sizlere vermeye çalıştım atladıklarım ve ya sizlerin aklına takılanlar olursa aşağıdaki yorum kısmına sorabilirsiniz.