WD Elements 1TB Harici HDD İncelemesi (WDBUZG0010BBK)

WD Elements 1 TB

WD Elements 1TB Harici HDD İncelemesi (WDBUZG0010BBK)

Yeni bir ürün inceleme yazısı ile karşınızdayım, çok uzun bir yazı olacağını söyleyemem çünkü bir harici hard diski sizlere tanıtacağım o yüzden hadi incelememize geçelim.

Ürünümüzün adı WD Element 1TB Harici Hard Disk ve özelliklerine gelecek olursak USB 2.0 ve USB 3.0 girişlerini destekliyor, harici bir hard disk olmasına rağmen oldukça yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip ve en güzel yönlerinden birisi ise Windows'un yanı sıra bütün işletim sistemleri ile birlikte çalışabiliyor.

En azından benim denediğim Windows, OS X, Linux ve Android işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalıştı, hatta Android telefonuma bağlarken harici bir güç adaptörü takmama gerek bile duymadan çalıştı.

Ürünü aldığımız zaman kutunun içerisinden 2 adet parça çıkıyor, ürünün kendisi ve bilgisayara bağlamak için bir USB bağlantı kablosu.
Bu bağlantı kablosunu Harici HDD cihaza bağlayıp diğer tarafını da bilgisayarımıza bağlayıp çok rahat bir şekilde kullanabiliyoruz.

Bu ürünü yaklaşık 3 seneye yakındır kullanıyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadım, Steam üzerinden indirdiğim oyunların çoğunu bu harici diske atıyorum ve HDD üzerinden oynuyorum ve oyunları oynarken bile şuana kadar bir sorun veya beni rahatsız edici bir durum ile karşılaşmadım, Tek sıkıntı yaşadığım oyun GTA 5 ondada oyun içerisinde rahatsız edici bir durum yoktu donma, takılma gibi sadece oyunun normalde bile uzun olan açılış süresi daha da uzamıştı.

Şimdi bu ürünün özellikleri listeleyelim.

WD Element Sürüm adı : WDBUZG0010BBK-WESN
Okuma Hızı : 1.63MB/S
Yazma Hızı  : 55MB/S
USB Destekleri : 3.0 ve 2.0
Depo Alanı : 1 TB
Üretim Yeri : Malezya
Ağırlık : 130 Gr
Genişlik : 111mm
Yükseklik : 82mm
Derinlik : 15mm
Garanti : 2 Yıl Üretici Garantisi
Desteklediği İşletim Sistemleri : Windows, OS X, Linux, Android

Not : İşletim sistemlerinin hepsini desteklemesine rağmen kullandığınız işletim sisteminin kullandığı dosya yönetim biçimine formatlandırmanız gerekiyor, Android cihazlarda FAT dışında biçimli takarsanız görmeyebiliyor ve ya OS X işletim sistemlerinde eğer Windows'un kullandığı NTFS birimi kullanmaya devam ederseniz okuyabiliyor ama yazamıyor gibi minik sorunlar ile karşılaşabiliyorsunuz.