Windows Emoji Klavyesini Açma

Windows 10 Emoji Klavyesi

Windows Emoji Klavyesini Açma

Emoji Yazmak

 Hepinize merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Windows cihazlarda nasıl emoji gönderebileceğinizi anlatacağım, bildiğiniz üzere günümüzde emojiler artık çok sık kullanılıyor ve bazen bilgisayar üzerinden de emoji işaretlerini kullanmamız gerekebiliyor.

En azından ben oyun inceleme yazılarımda oyunu puanlamak için bir gamepad emojisi kullanıyorum ki siz de benim gibi ihtiyaç duyabilirsiniz diye düşündüm ve böyle bir yazı yazma ihtiyacı duydum, neyse lafı uzatmadan Windows üzerinde nasıl emoji klavyesini açacağız anlatayım.

Bir yazı yazarken

Windows logo tuşu   + . (nokta)

Tuşlarına bastığınız zaman emoji klavyesi açılacaktır ve açılan bu küçük emoji klavye panelinden farenizin yardımı ile istediğiniz emojiyi seçebilir ve gönderebilirsiniz. Bu açılan panelden sadece emoji değil ":)" gibi ifadeleri ve daha fazlasını da seçebilirsiniz.

😅😂😄😒😭🌌🎮😑🎰📱😍👌

Ayrıca o kadar emoji arasından aradığınızı bulamadıysanız, emojinizin anahtar kelimesini yazınızda kullanarak emoji klavyesi üzerinde arama yapabilirsiniz.


Windows Emoji Klavyesi Açma

Sembol Yazmak

Ayrıca sadece klavyenizi kullanarak da bazı sembolleri (©, ®, ™, ...) yapabilirsiniz. Bu sembolleri yapabilmek için klavyenizden.

Alt + Sembol Kodu

Alt tuşuna basılı tutarken istediğiniz sembolün sayısal değerini girin ve sonra alt tuşunu bıraktığınızda ekranda sembolün yazıldığını göreceksiniz.

©, ®, ™

Bazı sembollerin yapılışı

Simge Simge adı Sayısal değer
© Telif hakkı simgesi Alt + 0169
® Tescilli simgesi Alt + 0174
Ticari marka Alt + 0153
Liste noktası Alt + 0149
§ Bölüm simgesi Alt + 0167
Kama Alt + 0134
Çift kama Alt + 0135
Kısa tire Alt + 0150
Uzun tire Alt + 0151
Paragraf simgesi Alt + 0182
¡ Ters ünlem işareti Alt + 0161
¿ Ters soru işareti Alt + 0191
¢ Sent simgesi Alt + 0162
£ İngiliz Sterlini simgesi Alt + 0163
Є Euro simgesi Alt + 0128
¥ Japon Yeni simgesi Alt + 0165


Evet arkadaşlar bu yazımız da burada bitiyor, emoji klavye kısayolu ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi aşağıdaki yorum kısmından bana sorabilirsiniz. 

İyi günler. 👌👌