SEO Nedir ?


SEO Nedir ?

SEO Türkçeye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevrilir ve sitenizin Google gibi arama motorlarında üst sıralarda olması için uygun olup olmaması durumudur.
SEO ile siteniz arama sonuçlarında yukarılara çıkar ve sitenize giren kullanıcı sayısı da zamanla artar.


SEO Niçin Önemlidir ?

SEO genel olarak kullanıcıları sitenize çekmek için ve arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için önemlidir.
Kullanıcıların Adsense bulunmayan bir aramada 1. sonuca tıklama oranları %90 - 100 iken 2. sonuca tıklama oranları %70 ve 3. sonuca tıklama oranları %30 civarıdır bu yüzden sizlerin sitenizin arama motorlarına oldukça optimize olması çok önemlidir.
Buna ek olarak reklam ile kullanıcı çeken bir İnternet sitesi reklama para vermeyi kestiği zaman siteye giren kullanıcı sayısı da azalır ama SEO ile doğal olarak aramada yukarıya çıkan bir site SEO çalışmasını durdursa bile 6 ay kadar yüksek miktarda kullanıcı çekmeye devam eder.

SEO İçin Neler Önemlidir ?

Alan Adı 

Evet internet sitenizin alan adı SEO için önemlidir. Örneğin "kahve dünyası" adı altında arama yapan bir kullanıcıya ilk olarak "kahve-dunyasi.com" gibi bir internet sitesi karşılayacaktır.

Site Hızı

Site hızı da oldukça etkilidir çünkü Google gibi büyük arama motorları buna oldukça dikkat ediyorlar ve siteleri hızlarına göre ve içeriğine göre sıralıyorlar.


Mobil Uyumluluk

Özellikle mobil kitleleri hedefleyen internet siteleri için oldukça önemli olan mobil uyumluluk ve amp sistemi günümüzde mobil siteler için vaz geçilmezdir. Mobil cihazlarınızda bir internet sitesini araştırdığınız zaman dikkat ederseniz amp yani Google tarafından mobil için uyumlulaştırılmış siteler hep daha yükseklerdedir. Zaman AMP nin açılımı da hızlandırılmış mobil sayfalardır.

Site İçeriği

Site içeriğiniz yukarıdakiler arasında en önemli kısımdır çünkü kopya içerikler, özgün olmayan içerikle veya gereğinden faza / kısa bilgiler sitenizde kalma süresini kısaltacaktır ve bu da sitenizin SEO su için olumsuz yönde bir etki olacaktır.
İçeriğiniz gerektiği uzunlukta ve verdiği bilgi açısından oldukça doygun olmalıdır. 
Kullanıcıya doğru bilgiyi doğru şekilde veren içerikler için SEO uyumlu içeriktir diyebiliriz.

Meta Etiketleri

Meta Etiketleri sitenizin arama motorları tarafından taranırken içeriği hakkında bilgi veren ve tarama sonucunda sisteminizin arama motoruna kaydedilirken hangi şekilde kaydedileceğini sağlayan etiketlerdir.
Doğru kullanımı eskisi kadar olmasa da önemlidir.