UIPath Nedir ?

UIPath Nedir ?

UIPath bir RPA yani Robotik Süreç Otomasyonu yazılımıdır ve genel olarak insanların bilgisayar üzerinde yaptıkları iş etkinliklerini daha hızlı ve daha basit bir şekilde yorulmadan yapabilmesini sağlayan bir yazılımdır.

UIPath 2005 yılından beri bu iş ile uğraşıyor ve gerçekten işinde en iyilerinden birisidir.
UIPath ile 100 - 200 kişinin yapabileceği işi 4 - 5 bilgisayar ile yapabilirsiniz. 

Örnek vermek gerekir ise İnternet veri çekmek ve bu verileri exel'e kaydederken bir çok insan gerekebilir ya da bir insan bu verileri çekerken hata yapabilir ama UIPath ile böyle bir şey mümkün değil.
İnternet'ten istediğiniz binlerce veriyi çekebilir ve exel'e kaydedebilir ya da oluşturduğunuz veri tabanına aktarabilirsiniz.

UIPath genel olarak elinde kalem tutan bir robot ile tasvir edilir ama aslında işin gerçeği öyle değil yani UIPath fiziksel bir robottan ziyade yazılımsal bir robottur ve insanı taklit etme görevini üstlenmiştir.


UIPath İle Neler Yapılabilir ?

UIPath ile bilgisayar ortamında insanın yapabileceği her şey yapılabilir aslında bu UIPath i kullanan kişinin hayal gücüne kalmış bir durumdur.
İnternet sitelerindeki verileri çekip kullanıcılara zamanlı mail atmak, exel'e yazdırmak, pdf bir kitabı word dosyasına yazdırmak gibi bir çok şey yapabilirsiniz.
Aslına bakarsanız otomatik mail hesabı oluşturan sonrasında instagram hesabı açıp sizi takip etmesini sağlayan bir algoritma bile yazabilir ve bu algoritma ile kendinize takipçi bile kazandırabilirsiniz.

RPA Nedir isimli konumuzu buraya tıklayıp okuyabilirsiniz.