Unity Nedir ?


Unity Nedir ?

Unity en basit hali ile oyun yapmamıza aracı olan bir yazılımdır.
Ücretli - Ücretsiz sürümleri ile oyun geliştiricileri için çok kullanışlı olan ve oyun yapımında 0 dan oyun motoru yazmak yerine kullanabileceğimiz oyun motorudur.
Piyasada bir çok oyun motoru olmasına rağmen Unity özellikle mobil oyun geliştiricileri için neredeyse vaz geçilmez seviyede bir oyun motorudur.
Kullanım rahatlığı, basitliği ve kodlama da kullandığı dil olsun içerisinde bulunan geliştirme kitleri ile biz oyun yapımcıları için oldukça gelişmiş bir oyun motorudur.

Unity İle Hangi Platformlar İçin Oyun Üretilebilir ?

Unity ile şu anda IOS , Android , Windows , Mac , Linux , XBox , Playstation gibi platformlar için oyun üretebilirsiniz.

Unity İle Neler Yapabilirim ?

Unity ile yapabilecekleriniz sizin elinizde diyebilirim. Bir çok oyun var ve bu oyunların grafikleri birbirinden farklı.
Grafik açısından aslında isterseniz oldukça gerçekçi isterseniz de oldukça yapay bir görünüm elde etmek tamamen sizin ve grafik tasarımları yapan kişinin elinde diyebiliriz.
Aşağıdaki iki oyunda Unity ile geliştirilmiş oyunlar olmasına rağmen grafik olarak çok büyük farklılıklar var, bunun sebebi tamamen yapan kişi ile ilgili.
Anlayacağınız o ki Unity ile yapabilecekleriniz tamamen size ve yeteneklerinize kalmış durumda tabi ki bir de hayal gücünüze.



Unity Ücretlimi ?

Unity aslında ücretli bir program olmasına rağmen uzunca bir zamandır ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve tek koşulları senelik 100.000$ gibi bir meblağı geçtiğiniz zaman pro sürüme geçmenizi istiyorlar. Onun dışında ücretsiz sürümünde kırpılmış bir kaç özellik bulunuyor.
Gelin bu özelliklere beraber bakalım.