Diablo 3 - İnceleme


Diablo 3

Hayatımda hiç Diablo 3 oynamamış biri olarak bir farklılık olsun dedim ve yeni aldığım oyun konsoluna bir Diablo 3 aldım ve oynamaya başladım.
Genel olarak hikayeli olarak oynadığım oyunlar hep fps tarzında olan oyunlar olduğu ve RPG tarzında pek oyun oynamadığımı düşünecek olursak beni oyunun içine çeken ve sürükleyici bir oyun olduğu kesin.


2012 Yılında çıkan Diablo 3 oyununda amacımız Diablo yu öldürmek ve hikayeyi tamamlamak tabi ki oyun Diabloyu öldürdüğümüz zaman bitmiyor ve oynanış tarzından ötürü biraz Gauntlet i andıran oyun da Dungeonlara girebiliyor ve bu girdiğimiz Dungeonları temizleye temizleye level atlayıp 100 200 hatta 1000 2000 gibi levellere gelebiliyoruz.
Tabi 1000 levele erişmek mümkün olsa da 2000 level e ulaşmak oldukça zor diyebiliriz.

Diablo hikayesi ortalama olarak 70, 80 level e geldiğimiz zaman bitiyor ve biz dungeonlara giriyoruz ve dungeonlarda , greater riftlerde level atlıyoruz.
Oyunda bulunan sezon yapısından dolayı her sene leveller sıfırlanıyor ve baştan başlayıp karakterimiz ile yeniden bir dungeon macerasına girebiliyoruz.

İster online olarak istersek de tek başımıza oynayabildiğimiz bu oyunda gerçekten eğlenceli vakitler bizi bekliyor.

Bilgisayar ve konsollarda oynayabildiğimiz bu oyunu offline olarak da 4 kişiye kadar oynayabiliyoruz ve tek başına bile saatlerce vakit geçirebileceğiniz bu oyunda arkadaşlarınız ile çok daha eğlenceli bir hal alabiliyor.

Ana Hikayeyi bitirdikten sonra yan görevleri yapabilirsiniz ya da her gün karşımıza çıkan gündelik görevlerini yaparak ilerleyebilirsiniz. Ana görev ortalama olarak 5 - 6 saat içerisinde bitse de yan görevler, dungeonlar ile her sıkıldığınızda oynayıp 1000 - 2000 saat oynayabileceğiniz bir oyun olduğunu söyleyebilirim.


Diablo 3 e yeni başlamış ve daha karakter 67 level olan biri olarak keşke diğer oyunlar ile tanışıp saatlerce oynamaktansa Diablo 3 ile daha erken tanışıp o saatleri bu oyunda harcasaymıştım dediğim oluyor.

Oyun içerisinde görevleri yaparken ya da dungeonlarda karşımıza gelen nesneleri kırdığımız zaman bazen içlerinden kitaplar düşebiliyor ve Diablo evreni hakkında bizlere hikayeler anlatan bir ses bizim oyunumuza dahil oluyor. Eğer yeterli seviyede İngilizceniz var ise bu hikayeler ile oyun zevkiniz daha da katlanacaktır.


Yeni gelen Necromancer de dahil olarak 7 adet karakter açabilirsiniz.
Diğer karakterler Wizard, Witch Doctor, Demon Hunter, Barbarian, Crusader ve Monk
Seçtiğiniz karakter ile oyuna başlıyor ve bu karakteri geliştire geliştire oyunun sonuna doğru gidiyorsunuz.
Her karakterin kendine özgü özellikleri ve yetenekleri bulunuyor ve her level atladığınız da bu yetenekler gelişiyor ya da kapalı olan yetenekler açılıyor.

Oyunu oynamamışlar için şimdilik yazıyı burada bitiriyorum ve oyunu puanlamaya geçiyorum.
Benim oyuna puanım : 🎮🎮🎮

Diablo 3 İndirme Bağlantıları

Diablo 3 - Nintendo Switch
Diablo 3 - Pc - Mac
Diablo 3 - Box One
Diablo 3 - PS 4