Flutter Nedir ?

Flutter Nedir ?

Flutter Google tarafından geliştirilmeye başlanan ve açık kaynak kodlu olan bir mobil uygulama geliştirme SDK sıdır.

Android, IOS ve Google Fuchsia İşletim sistemleri için uygulama geliştirmede kullanılabilir.

Flutter tamamen ücretsiz olup tüm geliştiriciler tarafından katkıda bulunulmaya açık bir dildir.
Eğer sizde Flutter a bir şeyler katmak isterseniz aşağıdaki resme tıklayıp Flutter githup reposuna gidebilirsiniz.


https://github.com/flutter/flutter


Flutter resmi internet sitesi "https://flutter.dev/"

Flutterin en büyük özelliklerinden birisi CrossPlatform yani çoklu platformlarda çalışmak için çok uygun bir SDK olmasıdır.
IOS, Android için oldukça basit bir şekilde uygulamanızı geliştirebilir ve herhangi bir değişiklik yapmadan öteki platformda çalıştırabilirsiniz.

Flutter gücünü Dart isimli programla dilinden alır ve Google tarafından geliştirilir durum böyle olunca da gerçekten kullanıcı dostu ve güzel programlar ortaya çıkartılabiliyor.

Flutter Widget mantıgı ile çalışır ve sanki bir web sayfası tasarlıyormuş gibi mobil uygulamalarınızı yapmanıza olanak tanır.

Flutter Özellikleri


  • Flutter da kod yazması oldukça kolaydır.
  • HotReload özelliği sayesinde artık önce emulatorde build alayım sonra uygulamayı test edeyim sistemi Flutterde neredeyse kalmıştır, Hot Reload özelliği ile 1 kere build aldıktan sonra yaptığınız değişiklikleri build almadan direkt olarak görebiliyorsunuz.
  • Flutter bütün platformlara kurulabiliyor.(Windows, Mac, Linux)
  • CrossPlatform uygulamalar için biçilmiş kaftandır.
  • Flutter kullanmak için sistem yoran IDE ler kullanmanız gerekmez, Visual Studio Code gibi küçük IDE ler ile çok rahat bir şekilde kodlarınızı yazabilirsiniz.
  • Flutter Doctor ile kurulumda veya ileride herhangi bir sorun ile karşılaştığınız zaman çok rahat bir şekilde sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
  • Flutter hızlı yazılım için tasarlanmış bir SDK dır ve yazılımcı dostudur gerçekten kısa sürece çok güzel uygulamalar yapmanıza olanak tanır.


Flutter ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıda bana sorabilirsiniz (Bende yeni öğrenme aşamasındayım ama araştırıp sizler ile bilgilerimi paylaşırım.)
Ayrıca Flutter ile ilgili en sağlam kaynak kendi resmi sitesinde bulunan dokümantasyonlardır.