GeForce Now


GeForce Now

Nvidia tarafından çıkarılan ve Google Stadia gibi olan GeForce Now şimdi Türkiye de etkin bir şekilde kullanıma açıldı. Peki gelin hep birlikte nedir bu GeForce Now inceleyelim.


GeForce Now Nedir ?

GeForce Now oyunların İnternet üzerindeki bir sunucu bilgisayarından (Oyun için özel bir sunucu) açılıp İnternet yolu ile sizin bilgisayarınıza görüntünün iletilmesi mantığı ile çalışan bir oyun sistemidir.
En büyük avantajı ise çok gelişmiş donanım gerektiren oyunları bu sistem ile çok rahat bir şekilde en kötü bilgisayarınız da hatta telefonunuzda bile oynayabiliyor olmanız.
Bizim sınıfta olan bir sınıf arkadaşımın yazılım ve kodlama için kullandığı bir bilgisayar var ve bilgisayarda ekran kartı bulunmamakta ama bu arkadaşım istediği oyunları çok rahat bir şekilde GeForce Now üzerinden oynarken görüyorum. 
Ayrıca GeForce Now sistemine Steam, Epic Games, Origin gibi sistemleri de bağlayabildiğimiz için kendi aldığımız oyunları çok rahat bir şekilde oynayabiliyoruz ve bu sayede aslında Google Stadia dan öne geçiyor diyebiliriz çünkü Google Stadia kendi kütüphanesinde oyunları oynamamıza izin veriyordu.


GeForce Now İnternet Bağlantısı Kaç Olmalı ?

Gelelim merak edilen bir konuya GeForce Now u kullanmak için nasıl bir internet bağlantısı gerektiği konusuna.

10 Megabits İnternet bağlantısı bulunan her yerden sisteme erişebilir ve oyun oynayabilirsiniz ama grafiklerin biraz daha iyi çözünürlükte olmasını istiyorsanız.

  1. 10 Megabits/S 480P / 720P ve 30/60 FPS
  2. 20 Megabits/S 720P ve 60 FPS
  3. 50 Megabits/S 1080P ve 60 FPS
Ayrıca oyunda gecikme olmaması için İnterneti bilgisayarınıza LAN kablosu ile bağlamanız ve eğer LAN kablosu ile kullanmayacaksanız modeminizin 5Ghz uyumlu olduğundan emin olun yoksa biraz gecikmeler meydana gelebilir.

GeForce Now Fiyatı Ne Kadar ?

GeForce Now şu an için çıkış fiyatı olarak 5.49€ olarak sunuldu ve Türkiye'de ortalama aylık 40 TL gibi bir fiyata karşılık geliyor.
Ayrıca 3 aylık ücretsiz denemesi ile hemen ücretsiz olarak GeForce Now u deneyebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıyı kullanıp GeForce Now resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.