Hellblade: Senua's Sacrifice - İnceleme

Hellblade: Senua's Sacrifice

Şu güne kadar bir çok oyun oynamış olan benim bir oyunu oynarken çok fazla yani bu kadar fazla zevk alacağını, seveceğini düşünemezdim.
Gerek hikaye , gerek grafik olarak oldukça başarılı olan Hellblade: Senua's Sarifice da harika bir oyun deneyimi bizi bekliyor.


Oyunun hikayesine değinecek olursak oyunda sevgilisini kaybetmiş Senua yı canlandırıyoruz ve sevgilimizi geri getirmek için her şeyi göze alıyoruz.
Karakterimiz çok akıllı birisi değil ve hikayede bunun çok büyük etkisi oluyor. Akıllı değil derken kötü anlamayın sadece karakterimiz birazcık kafayı yakmış.
Neyse yunan mitolojisi ve aşkı oldukça güzel harmanlayan bu oyunda karakterimizin sevgilisini Hell isimli yerden kurtarmaya çalışıyoruz. Tabi Hell den sevgilimizi kurtarmak için önce oraya girebilmemiz gerekiyor ve başlıca görev tarzı ilerlemeleri yaparak hell e giriş yapıyoruz ve ardından yunan mitolojisi ile harmanlanmış olan bir kılıcı alıp bütün düşmanlarımızı yenmemiz gerekiyor.
Oyundaki son boss u da yendikten sonra hikayemizi tamamlamış gibi oluyoruz.


Grafikleri olsun, hikayesi ve sesleri olsun oyun gerçekten çok güzel.
Özellikle 3d ses sistemi kullanılması oyuna harika bir atmosfer vermiş durumda. Oyun yapımında çoklu kamera yerine tek kamera kullanılması biraz kötü olmuş gibi olsa da oyundaki ses sisteminin harika yönetilmesi bu eksiği gidermiş durumda.
Örnek vermek gerekirse oyunda arkamızdan saldıran bir karakter olduğu zaman kafamızın içindeki sesler bize arkanda diyor ve hemen arkamızdaki karakterden kaçmamız gerektiğini anlıyoruz.
Oyunda kafamızın içinde 2 - 3 adet ses dolanıyor ve oyunu kulaklık takılı bir şekilde oynarsak sağdaki ses sağ kulaklıktan, soldaki ses de sol kulaklıktan sesleniyor ve bizlere gerçekten güzel bir ses deneyimi sunuyor bu oyun, zaten oyun yapımcısı da oyunun kulaklık ile oynanmasının daha iyi olacağını söylüyor.
Gelelim oyunun bir diğer artısına.. Oyun içerisinde Türkçe seslendirmeler olmasa da oyun yapımcıları tarafından resmi olarak Türkçe alt yazı seçeneği bulunuyor ve bu şekilde oyunda hikayeyi Türkçe olarak oynayıp anlayabiliyoruz.
Oyunun bulmaca sisteminden konuşacak olursak oyunda bulunan bulmaca sistemi ile kapıları açıyor ve ilerlemeye devam ediyoruz tabi bulmaca sistemi oldukça farklı diyebiliriz diğer oyunlara göre.
Kapıları açmak için etrafta gizli olan simgeleri bulmamız ve onları aklımızda tutmamız gerekiyor ve bu simgeler oldukça güzel bir şekilde gizlenmiş durumdalar. Bazen bir gölgede bazen bir pencerede bazen de bir yanılsamada bulabileceğimiz bu simgeler oyunun bulmaca sisteminin gerçekten çok güzel olmasını sağlamış.
Oyunun bana göre sadece kötü olan tarafı oynanışıydı çünkü bazı yerlerde kamerayı kontrol edemiyoruz ve karakterin özgür bir dünyada özgürce zıplayamaması, eğilememesi gibi şeyler benim gözümde eksi olarak görülebilir ama oyun bu eksileri atmosferi, hikayesi, grafikleri ve sesleri tamamen göz ardı edebilmemi sağladı.

Oyun parasını hak eden bir oyun olmasına rağmen eğer o kadar parayı vermem diyorsanız Steam üzerinden indirimleri yakaladığınız zaman alabileceğiniz bir oyun.

Benim oyuna puanım : 🎮🎮🎮🎮🎮

Steam Üzerinden Satın Al - İndir



Oyundan Görüntüler