Neden Oyun Yaparken Unity Kullanmalıyız ?


Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlerle neden oyun yaparken Unity kullandığımdan bahsedeceğim ne gibi artıları olduğundan ve Unity ile geliştirilen bir kaç oyunun videosunu sizler ile paylaşacağım.

Yazıyı yazarken Unity nin kendi sitesinde bulunan "Why Unity" başlıklı yazısından faydalandım eğer sizerde bakmak isterseniz buraya tıklayıp sayfaya gidebilirsiniz.

Neden Unity Kullanmalıyız ?

İlk olarak oyun yaparken işleri hızlandırmak için oyun motoru kullanmamız şart diyebiliriz özellikle büyük oyunları yaparken çok işimize yarıyor ve işlerimizi kolaylaştırıyor işte bu yüzden hiç oyun motoru kullanmamaktansa bir oyun motoru kullanmak her zaman avantajdır ama Unity kullanmak piyasadaki bir çok oyun motoruna göre daha avantajlıdır.

Çoklu Oyun Tasarımı (Çeşitlilik) 

Unity ile 3D oyunlar tasarlayabilirsiniz tabi bunun yanında 2D , AR ,VR ve 2.5D oyunlar da rahatlıkla tasarlayabilirsiniz.


Çoklu Platform Desteği (CrossPlatform)

Unity ile bir çok platform için oyunlarınızı sunabilirsiniz. 
Örnek vermek gerekir ise Android, IOS, Oculus, Mac, Windows, Linux, XBox, Ps.. 
 

Unity Servisleri - Unity Ads, Unity Analytics , Cloud ve Multiplayer

Unity kendi sunduğu bir çok servis ile yaptığınız oyunların içine çok daha rahat bir şekilde reklam koymanızı, analiz etmenizi sağlıyor.
Cloud Build sistemi ile düşük donanımdaki sisteminiz ile bile internet üzerinden oyununuzu build edebiliyor ve yayınlayabiliyorsunuz ayrıca Unity Multiplayer servisi ile çok rahat bir şekilde online oyunlar yapabilirsiniz.

Unity Dersleri/Kaynakları Çok Fazla

Unity nin kendi dediğine göre piyasada 300.000+ saatten fazla eğitim videosu bulunuyor...
Aslında yabancı dildeki kaynakların çoklugundan banane diyen birisi bile Udemy, Youtube üzerinden çok fazla Unity dersi içeren video olduğu görecektir.

Kullanması Ücretsiz

Evet, Unity kullanması ücretsiz bir oyun motoru (Senelik 100.000$ kazanmaya başlayana kadar) ayrıca bir çok ücretsiz eklenti de bizlere ücretsiz olarak geliyor.


Kullanması Çok Basit

Unity ile ilgili bir çok ders olmasına rağmen kurcalayıp bile öğrenebileceğiniz bir oyun motoru, bir iki deneme ile yapmak istediğiniz oyunu (Basit çaplı) rahat bir şekilde yapabilecek seviyeye gelebilirsiniz.

Çoklu IDE Destegi

Unity bir çok IDE ile entegre olmuş bir şekilde çalışıyor ve bu sayede neredeyse istediğiniz herhangi bir IDE yi kullanıp kod yazmaya başlayabiliyorsunuz..
İster Visual Studio ister Mono Develop kullarak kodlarınızı yazabilirsiniz bunun yanında Visual Studio Code gibi mini IDE leri de kullanabilirsiniz.


Unity İle Yapılan Oyunlar