Elektrik Savaşları - İnceleme


Elektrik Savaşları

Merhaba arkadaşlar bu gün sizlerle izlediğim bir filmden bahsedeceğim ve film ile ilgili kendi görüşlerimden bahsedeceğim.

İlk olarak filmin adı "Elektrik Savaşları" film genel olarak elektriğin keşfi ile şirketler arasında olan elektrik dağıtma yarışından bahseden bir film.

Edison ile o dönemin elektrik sağlayıcısı arasında geçen savaşı, yarışı anlatan film izleyene gerçekten iyi anlar yaşatan filmlerden birisi diyebilirim. Aslında benim gibi tesla hayranları film boyunca Teslanın ekrana çıkmasını beklerken olayın sürekli olarak Edison etrafında dönmesi aslında film boyunca sinirimi bozmadı değil.

Edisonun savunduğu doğru akım ve Westing in savunduğu alternatif akım ile şehirlerin elektrige kavuşması ve lambaların yanması ve bu iki şirketin birrbiri ile yarış içerisinde olması ve filmden çıkarılabilecek bir çok şey olması ile izleyenleri gerçekten keyifli vakitler bekiyor. Özellikle bilim ile ilgisi olan kişiler izleyecek film arıyorlar ise bu filmi mutlaka izlemeliler diyebilirim.
Film boyunca çok az da olsa gördüğümüz Tesla fikirleri ve hareketleri ile bu kısa anda bile dünyaya olan katkılarını görebiliyoruz.

Film hakkında  çok uzun bir yazı yazabilirim ama daha fazlası spoiler içereceğinden dolayı filmi izlemenizi öneriyor ve yazımı burada bırakıyorum. Kendinize iyi bakın başka bir yazıda görüşmek üzere.

Bu arada filmde en çok sevdiğim sahneler elektrik şirketlerinin şehirleri ele geçirdiği zaman haritada ele geçirilen şehirlere kendi ampüllerini takması ve bu ampüllerin rengi film ile ilgili çok güzel detaylar içeriyor.

Doğru akım sarı renk iken, alternatif akımın kırmızı olması film boyunca Edison un savunduğu görüşe dikkat ederseniz demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Ek olarak filmde Benedict Cumberbatch ve Tom Holland oynuyor.