Ford V Ferrari: Asfaltın Kralları - İnceleme

Ford V Ferrari: Asfaltın Kralları

Formula 1 yarışlarını küçüklüğümden bu yana seven birisiyimdir, aynı zamanda arabaları da küçüklüğümden beri çok severim.
Çok küçük yaşlardayken babamla birlikte 98 model Mercedes arabanın motorunu beraber tamir ederdik, daha doğrusu babam tamir eder bende anlıyormuş gibi yanında dolanır motorun o parçasına bu parçasına dokunup dururdum. Bu film beni o küçüklük zamanlarıma götürdü.

Ford ve Ferrari arasında olan rekabeti anlatan film bizlere aynı zamanda Shelby ve Ken Miles arasındaki dostluğu da gösteriyor.

Keşke filmin sonu kurgu olsaydı dediğim bir sonla bitmesine rağmen filmin sonuna kadar neşem gayet yerinde izliyordum filmi.

Fordun ve Ferrarinin arasındaki rekabeti bilenler için film gayet güzel, bilmeyenler ise zaten filmi izledikten sonra anlayacaklardır.
Rekabeti bilmeyenler için şöyle biraz özet geçelim.
Ford, Ferrariyi satın almak ister ve önlerine iyi bir miktar para koyar, batmak üzere olan Ferrari tam onaylayacakken onlara sunulan anlaşmanın son maddesini beğenmez (Yarış takımının da forda geçeceği yazar anlaşmada.) ve şirkeyi satmaktan vaz geçer.
Yıllardır Le Mans 24 de galip gelen Ferrariye rakip olarak Ford da Le Mans 24 yarışına katılma kararı alır.

Ne yazık ki Ford bu konuda çok başarılı değildir, çünkü 24 saat süren bir yarışta arabaların hem hızlı hemde oldukça dayanıklı olması gerekir.
2 Sene üst üste Ford kaybeder ve en sonunda Ford şirkeyi Shelby ile anlaşır ve son bir Le Mans denemesi için katılırlar.
Shelby nin tasarladığı arabayı Ken Miles sürer ve sonunda Ford yarışta Ferrariyi geçer.

Tabi Le Mans 24 şampionluğunu kaybeden Ferrari bu yarışın sonucunda şirkeyi Fiat markasına satma durumunda kalıyor.

Bu arada film oldukça güzel ve eğlenceli, boş bir vaktinizde veya vakit bulduğunuz zaman izlemenizi öneriyorum.
Önerimi de yaptığıma göre sizleri filmin tanıtım videosu ile baş başa bırakıyorum.