Koku: Bir Katilin Hikayesi - İnceleme

Koku: Bir Katilin Hikayesi

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlerle yeni izlediğim bir film olan "Koku: Bir Katilin Hikayesi" isimli filmden bahsedeceğim.

Normalde çok fazla cinayet içeren ve psikolojik tarzda filmleri sevmem ama koku filmini izlerken her dakikasında bağzı dakikaları hariç gerçekten zevk aldım ve film beni kendine çekti diyebilirim.

Bu arada filmin orijinal adı "Perfume: The Story of a Murderer" ve 2006 yapımı bir film.

Şimdi gelelim bu filmi izlemeye nasıl karar verdim ve neden izledim?
Filmi Instagramda gezerken keşfettim diyebilirim, filmin bir sahnesini koymuşlardı ve orada ana karakter ile ona parfüm yapmayı öğreten karakter konuşuyorlardı ve bu konuşma ilgimi çekmişti.

Filme gelecek olursak filmde karakterimiz doğuyor ve karakterimizin doğdugu gün annesi idam ediliyor, ardından çocuk bir yetim yurdunda kalmaya başlıyor ve 13 yaşına geldiği zaman yurt onu köle olarak satıyor ama karakterimiz doğdugundan beri kokuları diğer insanlara göre çok daha iyi algılıyor ve böyle bir yeteneği zaman. Filmin ilerleyen zamanlarında kendini bir parfümcüye kanıtlıyor ve onun yanında kalmaya başlıyor.

Filmin ilerleyen zamanlarında ise daha iyi parfümler yapabilmek için başka bir şehre gidiyor... Gittiği şehirde en güzel parfümünü yapmak ve sevilen biri olmak istiyor ve bu yapacağı parfümde esans olarak da insanları kullanıyor. 
Filmin hikayesi biraz sonlara doğru başlıyor insanları öldürüp onlardan parfüm esansı yapması ve filmin sonunda ise hiç beklemediğimiz bir şekilde karakterimizin ceza almasını beklerken yaptığı parfüm yüzünden ilah - melek gibi görülmesi ile film son buluyor..

Not : Aile ile veya küçük çocuklar ile birlikte izlenebilecek bir film olmadığını da söyleyebilirim.