KurtzPel - İnceleme


KurtzPel

Online olarak oynanan çok garip bir karışım denebilecek bir oyun. Genel olarak oyunun anime tarzı grafikleri ile benim gönlümü çelmiş olsa da tam olarak oturtulmamış bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca gelen her güncelleme ile oyunu daha güzelleştirmek yerine biraz daha batırıyorlar gibi geldi.

Oyun ilk çıktığı gün başladım Steam üzerinden indirdim ve oynadım, bir çok kostüm vb.. şeyler düşürmüştüm ki kostüm düşürme oranları %01 gibi bir orana sahipti ve gerçekten 100 - 200 maçta ancak 1 adet küp düşürüyor ve o küpten kostüm çıksın diye dua ediyorduk arkadaşımla.
Neyse 60 saate yakın oynadım ve oynarken gerçekten de zevk aldım.

Oyun genel olarak Pvp ve Dungeon sistemini birleştirmeye çalışmış bir oyun. Oyun aslında hem Pvp hemde Pve oyuncularına hitap edelim diye uğraşmış ve ortaya böyle bir oyun çıkmış. Oyunda ister Pvp iste Dungeonlara girebilir ve oyunu oynayabilirsiniz.

Pvp kısmında online olarak oyuncular ile savaşırken, Dungeon kısmında sadece karşınıza çıkan Boss ve NPC ler ile savaşıyorsunuz.
Oyunda Metin2 ya da diğer Pvp oyunlardaki gibi bir item sistemi yok, yani parayı basan kazanır tarzda bir oyun değil. Sadece görünüş satın alabiliyorsunuz aynı League of Legends deki gibi.

Oyunda karma denen yetenekler var ve 1 oyuncu aynı anda 2 karmayı kullanabiliyor ve karmalar aslında diğer oyunlarda bildiğimiz sınıflar diyebiliriz. (Okçu, büyücü, kılıç, çift kılıç...)

Oyun ilk çıktığı zamanlarda biz 4 karma ile başlıyorduk ve diğer karmaları açmak çok zordu ancak gerçek para yatırıp açmanız gerekiyordu (ya da çok uzun bir süre oynamanız gerekiyor) ama artık bu durum ortadan kalkmış ve karmalara level sistemi getirilmiş, çok ucuz bir şekilde karmaları açabilir ve oynamaya başlayabilirsiniz yada oyuna biraz para ödeyip karmanızın leveli yüksek bir şekilde açabilirsiniz. Şimdilik oyunda karmalar en fazla 5. seviyeye kadar çıkabiliyor ve para öderseniz karmanız 1. seviyeden değil 4. seviyeden başlıyor.
Ben bu karma sistemini sevdim oyun içerisinde istediğiniz zaman karma değiştirebilmek de oldukça güzel.

Oyunda karakterin gücünün nasıl arttığından bahsedecek olursak oyundaki eşyaların üzerinde Metin2 deki gibi efsunlar bulunuyor ve bu efsunları karakterinizin, daha doğrusu karmanızın ihtiyacına göre şekillendirmeniz gerekiyor... Okçu oynayanların fiziksel kritik gitmesi gibi. İşte bu efsunları da eşyalara taşlar sayesinde değiştirerek ayarlıyorsunuz.

Efsunları da seviye seviye yapmışlar örneğin 1. seviye bir efsun size %0.25 kritik oranı sağlarken son seviye bir efsun %1.5 gibi bir kritik oranı sağlıyor ve oyunda çok fazla eşya olduğunu düşünürseniz %100 kritik seviyesine ulaşabilirsiniz karmanızın özellikleri ile birlikte.



Neyse oyun gerçekten atlamalı zıplamalı hack and slash tarzında bir oyun ve ben gerçekten sevdim bu oyunu.

Bir de ek olarak oyun ilk çıktığı zamanlarda oyunda düşürdüğümüz eşyaları Steam üzerinden satabiliyorduk ama son gelen güncelleme ile bu özelliği oyundan kaldırdılar ve tabi bizim gibi oyuncular için aslında kötü oldu. Şimdi oyun içerisine ekledikleri pazar sistemi ile oyuncular arasında alışveriş yapılması sağlandı.

Bir de oyun içerisinde ilk çıktığı zamanlarda olup şimdi olmayan özelliklerden birisi de NPC ler ile konuşup, onlarla arkadaşlık seviyesi kazanıyor ve karmamızı bu şekilde seviye atlatabiliyor aynı zamanda o NPC lerden eşyalar kazanabiliyorduk artık bu sistemi de kaldırdılar.

Bir de oyun ilk çıktığı zamanlarda oyunda gece gündüz döngüsü vardı ve şimdi bunu da kaldırdılar evet dediğim gibi oyunda güncellemeler ile geriye doğru gidiliyor ama hala vakit geçirmek için gerçekten güzel bir oyun.

Bir de oyun daha Alpha sürümünde bulunuyor bakalım ilerleyen zamanlarda oyuna nasıl yenilikler getirecekler bilemiyoruz, belki de bizleri çok daha güzel bir yenilik ile şaşırtacaklardır.

Benim bu oyuna puanım : 🎮🎮🎮🎮🎮


Oyunu Steam Üzerinden İndirin



KurtzPel - Resmi İnternet Sitesi

Oyun Görselleri