PhpMyAdmin Nedir ?


PhpMyAdmin Nedir ?

Php ile ilgilenen birisinin eninde sonunda dönüp dolaşacağı ve geleceği yer SQL bağlantısı kurmaktır, çünkü SQL olmadan İnternet sitemize kullanıcı kaydı gibi işlemleri tam anlamı ile verimli olarak yapamayız. Zaten dünya üzerindeki bir çok İnternet sitesi SQL kullanır.
SQL daha sonraki bir yazımızın konusu olduğu için şu anda üzerinde çok fazla durmuyorum neyse kısaca SQL i verilerin tutulduğu yapı olarak bilseniz yeterlidir.
Şimdi gelin PhpMyAdmin nedir ? Sorusuna dönelim.
PhpMyAdmin yukarıda özet geçtiğim SQL deki verilerinizi internet tarayıcınız üzerinden kontrol etmenizi, düzenlemenizi sağlayan bir araçtır.
PhpMyAdmin php dili ile yazılmıştır ve açık kaynak kodlu bir araçtır ve günümüzde oldukça popüler bir SQL kontrol aracıdır.
PhpMyAdmin genel olarak web bileşen araçlarında(XAMPP, WAMP Server, LAMP Server, ...) yerleşik olarak gelir ve buna ek olarak bir web sunucusu aldığınız zaman sizlere bir PhpMyAdmin bağlantısı verirler buradan veri tablolarını yönetebilmeniz için, anlayacağınız o ki PhpMyAdmin oldukça popüler bir araçtır.

Eğer PhpMyAdmin e destek olmak isterseniz ya da resmi internet sitelerini ziyaret etmek isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
PhpMyAdmin - Resmi İnternet Sitesi


PhpMyAdmin Ne İşe Yarar ?

PhpMyAdmin veri tabanlarını kontrol etmek için kullanılır.

  1. Veri tabanı yedeği almak.
  2. Veri tabanı oluşturmak.
  3. Veri tabanı silmek.
  4. Veri tabanına tablo eklemek.
  5. Veri tabanından tablo silmek.
  6. Veri tabanındaki tabloları düzenlemek.
  7. Veri tabanındaki tablolar arasında gezinmek.
  8. Hali hazırda bulunan veri tabanını yüklemek.
Genel olarak PhpMyAdmin ile yukarıda listelediğim işlerimleri yapabilirsiniz.