Spyro Reignited Trilogy - İnceleme


Spyro Trilogy

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere yakın zamanda yeni bitirdiğim bir oyun üçlemesinden bahsedeceğim. Oyunumuzun adı Spyro.

Spyro eski bir oyun olduğu için 1. 2. ve 3. oyununu yenileyip Spyro Trilogy adı altında yeniden satışa sundular.
Bu üç oyunun da amacı oyunda haritada bulunan bütün elmasları toplamak ve aynı zamanda bize verilen diğer kayıp olan şeyleri bulmak. (1. Oyunda heykelleşmiş ejderhaları kurtarmak, 2. oyunda orb denen nesneleri bulmak ve 3. oyunda yeni doğan ejderhaları bulmak (yumurtaları))

Bu kadar basit bir amacı olmasına rağmen haritaları ve oynanış mekanikleri ile gerçekten oyun bize eğlenceli bir vakit sunuyor. İlk çıktığı halini oynamadım ama yenilenmiş halini çok severek 50 saate yakın bir süre oynadım ve daha tüm bölümleri 100% yapamadığım için hala oynayacak gibi görünüyorum.
Oyundaki elmasları ve kayıp olan şeyleri bulduğunuz zaman harita 100% oluyor ve o harita bitmiş sayabilirsiniz. Diğer haritaları açmak için bazı bölümler için belli bir elmas sayısına bazı bölümler için ise kayıp eşya sayısına ulaşmanız gerekiyor ve böylelikle bütün haritaları açmanız için en azından 1 haritayı 60% şeklinde bitirmiş olmanız gerekiyor diyebilirim.
Oyunun tamamını bitirebilmeniz için ise bütün haritaları 100% yapmanız gerekiyor. Zaten bütün haritaları 100% yaptığınız zaman sizlere oyunun son haritasında bonus haritaları açılıyor ve oralara girebiliyorsunuz. 
Bu bonus haritaları sizlere fazladan elmas gibi hediyeler veriyor.

Spyro serisi gerçekten yenilenmiş hali çok güzel olan bir oyun. Tatlı mı tatlı bir ejderha ile oynuyoruz ve bu ejderhamız ile çevredeki tatlı koyunları yakalayabilir ya da kötü büyücüye karşı koyabilirsiniz, hatta çimenlerde yuvarlanabilirsiniz bile.

Oyunun en sevdiğim özelliği ise bu kadar basit bir anlayışı olmasına rağmen bütün haritalarını gerçekten çok güzel ve detaylı bir şekilde tasarlamışlar, elmasları çok güzel saklamışlar ve bu elmasları bulmak oldukça zorlayıcı olabiliyor. Durum böyle olunca da oyun gerçekten eğlenceli bir hal alıyor. Ayrıca 3 oyunu olması ve bu 3 oyunun da tamamen birbirini tekrar etmemesi gerçekten bu oyunu çok güzel kılıyor.

Diğer oyun serilerinde olan sadece grafikleri geliştirip hep aynı mekanikleri bize sunan bir oyun yapısı yok oyunlar arasında, her yeni oyunu ile kendin yeni bir mekanik eklemiş ve bunu oyuncuya gerçekten güzel bir şekilde sunabilmiş.


Spyro 1

İlk oyunda amacımız tamamen etrafta dolaşmak ve haritadaki parkurları geçerek haritanın orasına burasına saklanmış elmasları bulmak aynı zamanda kötü büyücünün heykele çevirdiği bütün ejderhaları kurtarmak.
Bunun dışında ilk oyununda çok fazla detay bulunmuyor yapıtğımız şeyler çok belirgin. Bütün köyleri gezerek oraya bağlı olan ara haritalarda gizli  olan elmasları bulmak. Tabi bunlara ek olarak bir de uçma haritaları var. Bu haritalarda uçarak etrafta bulunan helikopterleri düşürmek, halkalardan geçmek gibi görevleri de yerine getiriyoruz.
İsterseniz teker teker yapabilirsiniz bu uçma haritası içindeki görevleri ama tek seferde hepsini yapabilirseniz süreye yenilmeden size ekstradan elmas verecektir. Eğer hepsini tek seferde yapamazsanız zaten o haritayı 100% yapamıyorsunuz.

Spyro 2

Spyro 2 ile oyuna bazı yetenekleri eklemişler. Dayanıklılık, belli bir süre uçmak... bu yetenekleri haritadaki rakipleri belli bir sayıda öldürdüğünüz zaman açılan geçitten geçerek belirli bir süreliğine elde ediyorsunuz.
Bu özel yetenekler ile oyunun haritasında tabi ki belli başlı farklılıklar da belirmeye başlamış. Normalde uçmadan ulaşamayacağınız yerlere elmas koymuşlar ve bunları toplamanız gerekiyor.
Ek olarak 2. bölümde gizli duvarlar var ve bu duvarların içinde ekstra bölümler saklanmış.


Spyro3 

Spyro 3 de yumurtaları bulmaya çalışıyorsunuz ve 2. oyuna ek olarak bu sefer bazı haritaların özel kapıları bulunuyor ve bu kapılardan geçebilmek için oyuna eklenen diğer karakterlerin kilidini açmanız gerekiyor. Bu açtığınız karakterleri bu kapılardan geçtikten sonra kullanmaya başlıyor ve böylelikle haritaları 100% yapabiliyorsunuz

Bu oyunun her bölümünde kendine has özellikler eklenerek geliştirilmesi benim gerçekten çok hoşuma gitti ve her bölümünün kendine özel bir eğlencesi var.
Ben oyunu oynarken gerçekten eğlendim.

Oyuna Puanım : 🎮🎮🎮🎮🎮

Oyunun Satın Alma Bağlantıları


Oyunun Tanıtım Videosu