Bootstrap Nedir ?

Bootstrap


Bootstrap Nedir ?

Bootstrap web için geliştirilmiş ve genellikle mobil uyumlu web siteler hazırlamak için oluşturulmuş bir framework dür.
Bootstrap ile normalde bir çok ekrana uyumlu bir web sayfası için yazacağınız css kodundan tasarruf ederek çok daha hızlı bir şekilde çok ekrana uyumlu web siteleri tasarlamanızı sağlar, çok ekrandan kastım farklı boyuttaki ekranlardır.

Bootstrap Nerelerde Kullanılır ?

Bootstrap genel amacından dolayı web siteleri tasarlarken kullanılır ve en çok kullanıldığı web sayfaları ise genellikle bloglar ve cms'lerdir.

Bootstrap Nasıl Kullanılır ?

Sitenizi tasarlarken kaynak kodunuza ekleyeceğiniz 3 adet Bootstrap CDN i ile yada sisteminize indireceğiniz dosyalarını projenize dahil ederek çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Projenize Bootstrap ı dahil ettikten sonra yapmanız gereken tek şey Bootstrap dokümantasyon sayfasını incelemek ve oradaki kodları öğrenip projenizde kullanmak.

<link crossorigin="anonymous" href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.4.1/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-Vkoo8x4CGsO3+Hhxv8T/Q5PaXtkKtu6ug5TOeNV6gBiFeWPGFN9MuhOf23Q9Ifjh" rel="stylesheet"></link>

Yukarıdaki kodu projenizin Bootstrap kullanmak istediğiniz sayfalarının "<head></head>" tagleri arasına yapıştırın.

<script src="https://code.jquery.com/jquery-3.4.1.slim.min.js" integrity="sha384-J6qa4849blE2+poT4WnyKhv5vZF5SrPo0iEjwBvKU7imGFAV0wwj1yYfoRSJoZ+n" crossorigin="anonymous"></script>
<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/popper.js@1.16.0/dist/umd/popper.min.js" integrity="sha384-Q6E9RHvbIyZFJoft+2mJbHaEWldlvI9IOYy5n3zV9zzTtmI3UksdQRVvoxMfooAo" crossorigin="anonymous"></script>
<script src="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.4.1/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-wfSDF2E50Y2D1uUdj0O3uMBJnjuUD4Ih7YwaYd1iqfktj0Uod8GCExl3Og8ifwB6" crossorigin="anonymous"></script>
Yukarıdaki kodları projenizin Bootstrap kullanmak istediğiniz sayfalarında "<body></body>" tagleri arasında "</body>" nin hemen üstüne yapıştırın.

Bu yöntem ile Bootstrap ı indirmeden projenize dahil etmiş ve kullanılabilir olmasını sağlamış olacaksınız eğer indirip kullanmak istiyorsanız.
Buraya tıklayın ve açılan sayfadan Bootstrap ı indirin. Bootstrap indikten sonra artık tek yapmanız gereken projenize indirdiğiniz dosyaları dahil etmek.