Sword Art Online: Hollow Realization - İnceleme

Sword Art Online Hollow Realization

Sword Art Online: Hollow Realization

Son zamanlarda karantinada evde oynadığım oyunlardan birisini anlatacağım bu gün. Nintendo Switch üzerinde oynadığım bu oyun zamanında izlediğim animeye ait olan oyun ve gerçekten severek izlediğim animesinin ardından çok severek oynadığım bir oyun.

RPG bir oyun ve oyunda anime deki evrende istediğimiz şekilde dolaşıyor ve yaratıklardan xp kazanıp seviye atlıyoruz, silahlarımızı geliştiriyor yeni yetenekler ile bir sürü kombo oluşturup bölüm sonu canavarlarını kesiyoruz.

RPG severlerin gerçekten severek oynayabileceği bir oyun hadi şimdi gelin biraz daha detaylarına inelim bu oyunun.

Oyuna ilk girdiğiniz zaman sizden karakterinizi oluşturmanızı istiyor ve bir çok seçenek önünüze getiriyor. Bu seçenekler ile karakterinizi oluşturuyor, kullanıcı adınızı girdikten sonra SAO evrenine giriş yapıyorsunuz.

Oyun

Giriş yaptıktan sonra SAO evreninde bulunan ana karakter ile basit bir hikaye yolculuğuna çıkmış oluyorsunuz. Oyunda yapmanız gerekenleri size anlatan karakterler ilk başta size yetenekleri nasıl kullanacağınıza ve nasıl açıp, geliştirebileceğinize dair bilgileri veriyor ve ilk savaş deneyimimizi kurtlar ile gerçekleştirdikten sonra yavaş yavaş oyunda ilerlemeye başlıyor ve hikayeyi tamamlamaya çalışıyoruz.

Görevler

Hikaye dediğime tam olarak bakmayın, aslında görevleri tamamlıyoruz. Oyunda ana görevler, yan görevler, karakter ve günlük görevler olmak üzere bir çok görev bulunuyor.

Ana görevler belli bir hikaye üzerinden ilerler iken, yan görevler tamamen ana hikayeden bağımsız haritalarda bulunan yaratıkların görevlerinden ilerliyor.

Karakter görevleri ise oyunda bulunan npc karakterlerin belli bir hikayesi var minik minik hikayeler, bu hikayeleri tamamlamak üzerine kurulu.

Günlük görevler ise oyunda bulunan diğer npc karakterlerin istediklerini yerine getirerek yapabildiğimiz görevler. 10 kere x yaratığını kes, bana şunu getir bunu getir gibi görevler.

sao hr

Karakter Gelişimi

Oyunda belli bir karakter gelişimi bulunuyor. Karakterimiz yetenekleri geliştirmek ve eşyaları geliştirmek olarak 2 şekilde geliştirilebiliyor.

Elimize hangi silah türünü giydiğimize bağlı olarak yetenekler değişiyor ve biz o silah ile ne kadar çok yaratık kesersek yetenek seviyemiz ilerliyor ve yetenek ağacında istediğimiz yetenekleri açabiliyoruz.

Eğer yetenek seviyesinde en sona gelirsek ekstra yetenekler açılıyor ve artık o yetenekleri de açıp geliştirmek için uğraşıyoruz.

Oyunda üzerimizdeki eşyaları geliştirebiliyoruz + basabiliyoruz aynı zamanda bir de eşyaları bir üst kuşağa dönüştürebiliyoruz tabi bu dönüşüm için oldukça iyi bir demirci bulmanız gerekiyor.

Bir de son olarak eşyalar ile ilgili olarak eşyaları düşürürken nadirlik seviyeleri bulunuyor ve yıldız seviyesi ne kadar yüksek ise eşya o kadar iyi oluyor.

Son olarak Skill Fussion olayı var ki bu da oyunda bulunan herhangi bir npc ile herhangi bir savaş haritasında ortalama 100 - 200 gibi kombolu düz vuruş yaparak ya da sizin hangi silahı kullandığınıza bağlı olarak değişen bir kombo yaparak füzyonluyorsunuz. Bu sizin saldırı gücü ve saldırı hızı gibi özelliklerinizi geliştiriyor.

Bu oyun hakkında yazılabilecek çok daha fazla şey var ama oyunu oynayarak görmeniz daha iyi olacaktır.

Oyunda benim en beğendiğim şeylerden birisi karakterler ile ilişkiler kurulabiliyor olması. Örneğin oyunda Asuna karakteri ile yakınlaşabiliyor ve arkadaşlık seviyenizi ilerletebiliyorsunuz böylelikle onun ile birlikte girdiğiniz dungeonlarda ikili kombolarınız herhangi bir karakter ile girdiğinizde yapacağınız kombolara göre çok daha güçlü oluyor.

Bir de oyunda çok oyunculu seçeneği var ve arkadaşlarınız ile beraber dungeonlara girebiliyorsunuz.

Benim Oyuna Puanım : 🎮🎮🎮🎮🎮🎮🎮🎮

Oyunu İndirme Bağlantıları



Oyunun Tanıtım Videosu