Android Telefona HDD Bağlamak (NTFS)

Android Telefona HDD Bağlamak (NTFS)

Android Telefona HDD Bağlamak (NTFS)

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Android bir telefona nasıl HDD bağlayabileceğiniz i açıklayacağım.
HDD'ler genel olarak NTFS formatlı geldikleri için telefona bağladığımız zaman okumama gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Neyse ki bu gibi durumlar için çözüm yolları bulunmaktadır.

2 Farklı yöntem ile telefonunuza HDD'nizi nasıl bağlayabileceğiniz i açıklayacağım.

1. Yöntem HDD yi Formatlamak ve ExFat Yapmak

En basit yöntem bana göre telefonda kullanacağınız HDD eğer içi boş ise bunu formatlayıp exFat yapabilirsiniz, bu sayede artık telefonunuza bağlayabilirsiniz.

ExFat formatındaki HDD'niz bütün sistemlerde görünecektir sadece telefonunuzda değil. Bu yüzden aslında exFat ın bir çok avantajı bulunmaktadır.

HDD'nizi ister telefonunuzdan isteseniz de bilgisayarınızdan biçimlendir deyip exFat ı seçerek exFat formatına getirebilirsiniz.


2. Yöntem NTFS Olarak Kullanmak

Bu yöntem sayesinde HDD'nizi formatlamanız gerekmiyor ama bu yöntem ile direkt olarak bağlayamıyorsunuz. Bir kaç yardımcı program sayesinde telefonunuzun okumasını sağlıyorsunuz.
Tabi bu yöntem ile kullanırken bazen sorunlar çıkabiliyor. Film izleyecekseniz art arda 2 - 3 film izleyememe gibi durumlar ortaya çıktığını bizzat yaşayarak öğrendim.

Ek olarak söylemem gerekir ise bu yöntem ücretli bir yöntem.


Gerekli Programlar

Microsoft exFAT/NTFS for Android
Total Commander File Manager

Yukarıdaki programları indirdikten sonra OTG kablomuz ile HDD cihazımızı telefonumuza bağlıyoruz ve Microsoft exFat/NTFS programına girip HDD yi seçip mount butonuna basıyoruz.
Ardından yanında OPEN kısmı aktif olacaktır oraya bastığımız zaman Total Commander File Manager açılacaktır, artık istediğiniz verilerinize erişebilirsiniz.