Blogger Adsense Reklam Gözükmüyor

Blogger Adsense Reklam Gözükmüyor



Blogger AdSense Beyaz Ekran Gözüküyor


Eğer Blogger da - Sitenizde AdSense reklamları gözükmüyorsa büyük ihtimal ile siteniz onaylanmamıştır.
Bu yüzden reklam alanında beyaz renk gibi alanlar gözükebilir. 
Ek olarak Blogger da Blogger panelinden reklamları aktifleştirdiyseniz hata olmuş olabilir bu yüzden AdSense sitesine gidin ve siteniz için reklam kodu alıp blogunuza ekleyin. 
Eğer hala hata alıyorsanız aşağıdaki yazıları okuyun. 

Ek olarak sitenizin onaylanma süresi ortalama olarak 1 hafta ile 1 ay hatta 3 ay a kadar çıkabilir.

AdSense Onaylanmıyor - Reddediliyor

AdSense nin sitenizi onaylamaması için bir çok sebep olabilir bunları aşağıda sıralayacağım.
  • Yetersiz İçerik : Blogunuz ya da sitenizde çok az içerik olması AdSense tarafından sitenizin onaylanmasına engel olacaktır.
  • Kopya İçerik : Başka sitelerden ya da bloglardan aldığınız daha doğrusu kopyala yapıştır yaptığınız ya da daha doğrusu çalıntı içerikler içeren bir site AdSense tarafından onaylanmayacaktır.
  • Çok Yeni Bir Site : Sitenizin AdSense tarafından onaylanabilmesi için en az 6 aylık olması gerekiyor.
  • Uygunsuz İçerik : +18 Siteler ya da korsan program yayınlayan siteler AdSense tarafından reklam için onaylanmayacaktır.
  • AdSense Politikalarına Uymayan Site : Burada yazanlara uymayan bir siteniz - blogunuz var ise AdSense tarafından onaylanmayacağı için sitenizde AdSense reklamları gözükmeyecektir.
Yukarıdaki koşullardan 1 tanesini bile içeriyorsa siteniz onaylanmayacaktır.

AdSense Onay Almak İçin Neler Yapmalıyım ?

Yazının bu kısmında sitenize AdSense eklemek için yapabileceğiniz bir kaç şeyden bahsedeceğim. 
Bunları da yukarıdaki gibi sıralayacağım.
  • Kaliteli İçerik : AdSense den kolay onay almak için içeriğiniz kaliteli olması gerekiyor. Baştan savma yazılar - içerikler ile AdSense ye başvurmayın bile. Eğer içeriğiniz kaliteli ise AdSense den çok kolay bir şekilde onay alacaksınız.
  • İçerik Sayısı : AdSense az içeriği bulunan siteleri çok sevmez bu yüzden blog - sitenizde bol bol içerik olması gerekiyor. En azından 35 - 40 tane içerik olmalı. Onay almanızı kolaylaştıracaktır.
  • Özgün İçerik : AdSense başkalarının emeğini çalan siteleri de pek sevmez bu yüzden gönderdiğiniz yazıların size özel olması gerekiyor. Kendi yazdığınız yazılar ile AdSense den kolay bir şekilde onay alabilirsiniz.
  • Alan Adı : AdSense ye başvuru yapmak için alan adı almanıza gerek yok ama ücretsiz alan adlarını kullanırsanız büyük ihtimal ile hesabınız dahi onaylanmayacaktır. www.urhoba.com gibi bir alan adınız olursa sitenin spam olmaktan uzak olacağını düşüneceği için onaylaması da daha kolay olacaktır.
  • Diğer Reklamlar : Eğer AdSense ye başvurduysanız sitenizdeki AdSense hariç bütün reklamları kaldırın. AdSense bir sayfada en fazla 3 tane reklam olmasına izin veriyor ve bu 3 reklamı da AdSense tarafından yayınlamanız gerekiyor.
  • Gizlilik Politikası , İletişim , Hakkımızda Sayfaları : AdSense Gizlilik Politikası, İletişim ve Hakkında sayfaları bulunan siteleri daha çok seviyor. Eğer siteniz bu sayfalar yoksa hemen ekleyin. Bu sayede AdSense daha kolay bir şekilde sitenizi onaylayacaktır.
  • Site Tasarımı - Tema : Sitenizin kolay kullanılabilir bir teması ve tasarımı olması sitenizin AdSense tarafından onaylanmasını kolaylaştıracaktır.
  • Hızlı Bir Site : Sitenizin hızı çok düşükse yani siteniz çok geç açılıyorsa AdSense sitenize erişimin yavaş olmasından dolayı not kıracak ve belkide sitenizi onaylamayacaktır bile.