Crysis 2 Maximum Edition - İnceleme


Crysis 2

Crysis 2

 Serinin ilk oyunundaki hikaye devam ediyor sadece 3 yıl sonrasına gidiyoruz ve uzaylılar halen dünyaya saldırıyor. Crysis 2 de Alcatraz isimli askeri canlandırıyoruz ve oyunun başlangıcında  Prophet bize kendi nano giysisini veriyor. Nano giysiyi 2 versiyonu ile kullanıyoruz. Enerjisi daha hızlı doluyor, geliştirilebilir özellikleri var. Gelişmiş Vizör modu ile çevredeki öğeleri ve düşmanları görebiliyorsunuz. Giysinin kendisini de direk geliştirebiliyorsunuz.

 Oyundaki yapay zekayı eksik buldum. Hareketler sürekli aynı geldi, oyunda bir yeri 3 kere oynadığınızda 4. seferde askerlerin ne yapacağını ezberlemiş oluyorsunuz. Yapay zekadan beklediğimi bulamadığım için savaşmayı sevmiyorum o yüzden oyunu gizlilik özelliği ile bitiriyorum. Zaten oyundaki en güzel özelliklerden birisi olarak gizliliği buluyorum. Yapay zeka dışında beğenmediğim yönlerden birisi de haritada belli yollardan gitmek zorunda olmamız. Koskoca New York şehrinde aynı yolları kullanarak bitirmemiz gerekiyor oyunu, yani özgürlük hissi yok oyunda. Ancak oyundaki grafiklere cidden kimse bir şey diyemez adamlar yapmış. Sadece grafiklerde değil efektler, modellemeler, binaların tasarımı cidden hoşuma gitti.

 Seslerden bahsedelim, müzikler zaten efsane her anıyla, silah ve çevredeki sesleri de beğendim. Seslendirmeler ise yine birinci oyundaki gibi tamamen Türkçe ve bu Türk oyuncuları gerçekten cezbeden bir özellik. Hatta oyunda Karadeniz şivesiyle konuşan askerler var. Kısacası iki üç tane eksikliği olmasına rağmen Crysis 2 döneminin en başarılı FPS oyunlarından birisi, seriyi baştan sona oynamanızı öneririm.

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮🎮🎮🎮

Crysis


Oyun Hakkında

Platformlar: Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3
Türü: FPS, Aksiyon
Yayıncı: Electronic Arts
Geliştirici: Crytek Studios
Piyasaya Çıkış Tarihi: 22 Mart 2011
Oyunun Fiyatı: 49 TL
Yazar: Richard Morgan
Motor: CryEngine
Seri: Crysis


Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: En Son Servis Paketi Kurulu Windows XP, Vista veya Windows 7 
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo 2 GHz, AMD Athlon 64 X2 2 GHz veya daha iyisi
  • Bellek: 2 GB
  • Ekran Kartı: 512 MB RAM'li Nvidia 8800GT veya daha iyisi, 512 MB RAM'li ATI 3850HD veya daha iyisi
  • Depolama: 9 GB
  • DirectX: 9.0c
  • Ses: DirectX Uyumlu Ses Kartı

Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Kısmi Kumanda Desteği

Trailer