Darkest Dungeon - İnceleme


Darkest

Darkest Dungeon

Darkest Dungeon sayesinde Kickstarter'dan çıkan başarılı bir yapıma daha şahit olduk. Roguelike oyunlarının (ölen karakterinizi geri getiremediğiniz) en karanlık ve zorlayıcı örneklerinden biri olan Darkest Dungeon, içinde daha bir çok özellik barındırıyor ve sizin keşfetmenizi bekliyor.

 Özellikleri ekibinize dahil edeceğiniz yeni karakterler ile geliyor. Kasabanıza gelen, hepsi birbirinden farklı sınıf ve özelliklere sahip olan bu karakterleri kiralıyorsunuz. Zindanlara gire çıka yanınızda savaşanları daha iyi tanıyıp onların sahip olduğu özelliklere hangi durumda ihtiyaç duyacağınızı anlamaya başlıyorsunuz ama yanlış seçimler yaparsanız o karakteri daha tanıyamadan ölme ihtimali de var. Kiraladığınız karakterler ile daha sıkı bağlar kurmak isterseniz, bu karakterlere tanıdıklarınızın isimlerini verebilirsiniz. Ancak zindana girdiğinizde yanınızdaki tanıdık isimli o karakter ölüme yaklaştığında ne yapacağınızı şaşıracaksınız ve oyunun ilk saatlerinden sonra  o isimler kasabanın mezarlığını doldurmaya başlayacak, size ise bir damla gözyaşı ve başka karakterler kiralayıp mücadeleye etmeniz gerektiği gerçeği kalacak.

Dungeon

 Zindana seçeceğiniz dört kişilik ekip ile giriyorsunuz ve saldırıları sıra tabanlı bir dövüş dinamiğiyle yapıyorsunuz. Karakterlerin hangisinin önde veya arkada olmasından tutun hangi özelliklere sahip olduklarına kadar her şey hayatta kalmaları için önemli etkenlere dönüşüyor. Dövüşlerde sizin veya rakiplerinizin sıralamasını değiştiren etkenlerde olduğundan siz ne kadar uğraşsanız da bazen bazı şeylere engel olamıyorsunuz sadece o durumdan en az zararda çıkmak için ter dökmeye başlıyorsunuz.

 Oyundaki her zindan rastgele oluşturuluyor bu yüzden zindanları ezberleme gibi bir durumunu unutun. Böyle oyunları daha çok seviyorum çünkü oyundan aldığımız zevk ve deneyim daha fazla oluyor. Fakat bu oyundan zindanda ne kadar zaman harcıyorsak aynı derecede bazen daha fazla zamanı kasabamızda harcıyoruz. İlk başlarda kasabanın her binası açık değil, biz açıyoruz. Kazandığınız paralarla sadece karakterlerle ilgili işleri değil aynı zamanda kasabayı geliştirmeniz gerekiyor, çünkü bazen karakterlerin zindanlara gitmeden önce bazı binalara ihtiyaç duyuyorlar.

Town

 Karakterlerin psikolojileri de Darkest Dungeon'da çok önemli. Belli ekipmanlar ve eşyalarla girdiğiniz zindanlarda geçirdiğiniz her dakika hatta saniye gruptakilerin psikolojisini etkiliyor. Ne gibi psikolojik etkiler derseniz; Stres barı, açlık, karanlık, dövüş sırasındaki durum ve bir karakterinizin ölümün eşiğine gelmesi durumları gibi pek çok şey psikolojik etki olarak size geliyor. Bazen gaza gelme veya buff alma gibi etkileri de olsa genel olarak kötü yönlerini göreceğinize emin olabilirsiniz. Aynı zamanda sizin nasıl fobileriniz varsa moraliniz bozuk olabiliyorsa aynısı Darkest Dungeon'daki karakterler içinde geçerli, hiç beklemediğiniz bir anda en güçlü karakterim dediğiniz karakterin bir fobisi ortaya çıkar ve o dövüş boyunca neredeyse işlevsiz kalıp diğer ekip arkadaşlarının da moralini bozabiliyor. Bu tip anlara şimdiden hazır olun.

dark

2 Boyutlu bir oyun olan Darkest Dungeon zorlanmayı seven oyuncular tarafından çok sevildi ve sevilmeye, oynanmaya devam ediliyor. Bir çok oyun türünü kendisinde barındıran Darkest Dungeon yıllar geçse de kendisinden söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor. Hakkıdır zaten RPG, Roguelike, strateji ve nice türü kendine özgü bir şekilde birleştirmeyi başarmışlar. Darkest Dungeon, bu derece zor oyunları seviyorsanız ve daha oynamadıysanız kesinlikle denemeniz gereken bir oyun.

Karakter

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮


Oyun Hakkında

Platformlar: PlayStation 4, Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation Vita, Linux, iOS, Xbox One, Mac OS
Türü: Dungeon, Strateji, Korku, Rol Yapma Oyunu, Roguelike
Yayıncı: Red Hook Studios, Merge Games
Geliştirici: Red Hook Studios
Piyasaya Çıkış Tarihi: 19 Ocak 2016
Oyunun Fiyatı: 39 TL
Tasarımcı: Tyler Sigman

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP
  • Bellek: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: Open GL 3.2+ Compliant
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: 1080p, 16:9 önerilir

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7+
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Open GL 3.2+ Compliant
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: 1080p, 16:9 önerilir

Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Steam Başarımları
  • Steam Koleksiyon Kartları
  • Kısmi Kumanda Desteği
  • Steam Cloud

DLC

  1. Darkest Dungeon Soundtrack: 18 TL
  2. Darkest Dungeon: The Musketeer: Ücretsiz
  3. Darkest Dungeon: The Crimson Court: 18 TL
  4. Darkest Dungeon: The Shieldbreaker: 8,20 TL
  5. Darkest Dungeon: The Color of Madness: 10,50 TL

TRAİLER