Desktop Meadow Nedir? Masaüstünü Çiçeklendirme Programı


Desktop Meadow Nedir?

Klasik masaüstü görünümünden sıkılan birisiyseniz ve artık masaüstünüzü biraz daha hareketlendirmek isteyen kişilerdenseniz, aynı zamanda bunu yaparken bilgisayarınızın çok da yorulmasını istemeyen birisiyseniz şimdi bu yazımda sizlere bahsedeceğim program tam size göre. Programımızın ismi Desktop Meadow.

Meadow bilgisayarınızın  klasör ve araç çubuğunu bir arazi olarak hayal edilmiş ve bu hayal temeline dayanarak geliştirilmiş bir program.
Bir arazide bulunan bir çok minik öğeyi masaüstünüzdeki bu yerlere ekliyor ve sanki bir bayır/çayır gibi bir ortama çeviriyor masaüstünüzü.

Masaüstünüze çiçekler, kuşlar konmaya başlıyor ayrıca bir posta kutusu da ekleniyor ve belirli aralıklar ile programın yapımcısından otomatik mesajlar geliyor ve siz bu mesajlara cevap vererek programın geliştiricisi ile konuşma başlatabilirsiniz.
Ayrıca son gelen güncelleme üzerine sanırım geliştiriciye oradan oldukça fazla mesaj gitmiş olmalı ki geliştirici sistemdeki kişileri birbirine bağladı ve artık kullanıcılar rastgele olarak eşleşiyor ve birbirlerine mesajlar yollayabiliyor.

Oldukça eğlenceli bir uygulama ve masaüstünüzü çok şık bir hale getiriyor. Bu şık hale getirmeyi size sunarken sisteme de hiç müdahale etmiyor ve oldukça düşük miktarda ram yiyor. 
50MB kadar bir ram yiyor ki oyun oynarken ya da masa üstüne herhangi bir programı açtığınız zaman bu ram kullanım miktarı daha da düşüyor.

Şu anda bu program geliştirme aşamasında olduğu için zaman zaman karşımıza bir kaç sorun ile çıkabiliyor ama bu tarz minik tasarımlardan hoşlanan birisiyseniz kesinlikle seveceğiniz bir program olduğunu düşünüyorum.
Benim yaşadığım hatalardan birisi bu çayırlık alanın ya da arazi mi desem bilemedim bunun normalde olması gereken konumdan biraz daha aşağıya doğru kaymasıydı.

Programı itch.io üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz, indirirken eğer isterseniz belli bir miktar programın geliştiricisine bağışta bulunabilirsiniz.

Desktop Meadow şu an için sadece Windows sistemlerde çalışıyor.


Desktop Meadow

Desktop Meadow