Half Life - İnceleme


Halflife

Half Life

   Efsane bir oyun serisinin ilk oyunu olan Half-Life, çıktığı tarihten bu yana kendisini halen oynatabilen bir oyun olmanın yanı sıra bir sürü oyunun da atası olarak kabul edilir. Bu oyundan esinlenilerek bir çok oyun yapılmıştır. Oyunun başlangıcında deneyi yaparken ittiğimiz taş parçası şuan ki oyun dünyasının büyük bir kısmını başlattı diyebiliriz. Metacritic puanı 96 olan, gelmiş geçmiş en iyi 35. oyun ve gelmiş geçmiş en iyi 4. bilgisayar oyunu olarak gösteriliyor.

   Serinin ilk oyunu olmakla beraber Valve şirketinin de ilk oyunudur. Zamanının diğer oyunlarından ayıran en önemli özelliği ara sahnelerin kullanılmamasıdır. Hatırladığım kadarıyla sadece 1 kez kısa sahne kullanılmıştı ve oyunda yükleme ekranı yok bu sayede oyuncu oyundan kopmuyor, oyun asla durmuyor, sürekli aksiyon içerisinde oluyorsunuz. Bu da tek solukta bitirebilmeyi çok daha rahat kılıyor. Oyunda ilerleyebilmek için bulmacaları çözmeniz gerekiyor bazense çevreyi kullanarak uzaylıları öldürmeniz gerekiyor. Yeri gelmişken düşmanlarımızdan da bahsedelim. Deney başarısızlıkla sonuçlanınca Xen olarak bilinen başka bir boyuttan uzaylılar Black Mesa Araştırma Tesisine ışınlanıyorlar. Diğer düşmanlarımız ise Askeri Birlikler ve Özel Operasyon Birlikleri. Bu birliklerin tek amacı var olayı örtbas etmek. Bunun içinde tesisteki canlı bütün organizmaları yok etmek, buna kendi askerleri de dahil.

   Oyunda kendimizi teorik fizikçi Gordon Freeman olarak buluyoruz. Diğer dikkat çeken karakter ise bazı yerlerde gözüken ve gözden kaybolan G-Man'dir. Bu oyunu oynayın oynatın üzerine düşünün her şeyi yapın. Mükemmele yakın bir oyun ve hikaye. 

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮

Half

Steam Linki: Half Life


Oyun Hakkında

Motor: GoldSource
Platformlar: Microsoft Windows, PlayStation 2, Linux, Mac OS, Dreamcast, DOS, GP32
Türü: Aksiyon
Yayıncılar: Valve
Geliştiriciler: Valve, Gearbox Software, Captivation Digital Laboratories
Piyasaya Çıkış Tarihi: 8 Kasım 1998
Oyunun Fiyatı: 18,50 TL
Seri: Half-Life
Tasarımcılar: Marc Laidlaw, Randy Pitchford

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • 500 mhz işlemci, 98mb ram, 16mb ekran kartı, Windows XP

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • 800 mhz işlemci, 128 mb ram, 32mb+ ekran kartı, Windows XP

Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Çok Oyunculu
  • Çevrimiçi Çok Oyunculu
  • Steam Cloud
  • Valve Anti Hile Desteği

Trailer