Neden Blog Yazmalısınız?

Neden Blog Yazmalısınız?

Neden Blog Yazmalısınız ?

Evet arkadaşlar neden blog yazmalısınız aslında sebebi çok basit, öğrenmek için, vakit geçirmek için, canınız sıkıldığı için gibi bir çok sebepten dolayı blog yazarı olabilirsiniz.
Yazı yazarken çok daha rahat öğrenirsiniz bu yüzden öğrenmek istediğiniz bir konu hakkında ya da uğraşı hakkında blog yazabilirsiniz. Einstein de dediği gibi.

Basitçe ifade edemiyorsan yeterince anlamamışsındır.

Eğer bir konu hakkında blog yazarsanız hem o konuyu özetlediğiniz için daha aklınızda kalıcı olacaktır hem de blog da özgün yazı yazdığınız için de araştıracaksınız dır ve bu araştırmanızın sonucunda daha aklınızda kalıcı olacaktır o bilgi. İşte bu yüzden bir blog yazabilirsiniz.

Kim okuyacak ki ?

Eğer kim okuyacak gibi bir düşünce içindeyseniz sırf bu yüzden yazmıyorsanız siz yazın ben okurum. Emin olun ilginç şeyleri okumak ve keşfetmek benim ilgimi çekiyor bu yüzden sizi eleştirmeden blogunuzu da takip ederim.

Blogum da ne yazabilirim ki ?

Bunun cevabı da neden blog yazmalıyım ki kadar basit. Blogunuz da her şey hakkında yazabilirsiniz. Hayat hikayenizi anlatabilir, kendi yazdığınız şiirlerinizi paylaşabilirsiniz. Gerek oyun bilgilerinizi paylaşabilir, gerek komik esprileri ya da bildiğiniz bir konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Hem bilgi paylaştıkça çoğalır.

Blogum dan para kazanabilir miyim ?

Evet blogunuz dan para kazanabilirsiniz. Örneğin google ad-sense gibi reklam kuruluşlarından blogunuza reklam ekleyip blogunuz dan para da kazanabilirsiniz. Hem yazı yazıp bir şeyler paylaşacaksınız bu sayede boş vakitlerinizi dolduracaksınız hemde az da olsa ki çok okunan bir blogunuz olursa yüklü bir miktar da para kazanma ihtimaliniz de var, bir yandan para kazanacaksınız.

Blog için Blogger mi WordPress mi ?

Bu tamamen size kalmış bir şey ikisininde avantajlı olduğu yerler var. Daha çok kişiselleştirilebilir bir blog istiyorsanız wordpress blog kurmanızı öneririm. Ama hızlı indexlenen ve masrafsız bir blog istiyorsanız blogger kullanmanızı öneririm.