NTLite Nedir ? NTLite Ne İşe Yarar ?

NTLite


NTLite Nedir ? NTLite Ne İşe Yarar ?

NTLite genel olarak bilgisayarına format atmak isteyen ve formattan sonra Windows tarafından sponsorlu uygulamaların bilgisayarına inmesini istemeyen ya da Windows Lite dediğimiz sürümleri oluşturmak için kullanılan programdır.

NTLite ile Windows kurulumlarında standart olarak gelen programları ve hizmetleri önceden açabilir ya da kapatabilirsiniz, aynı zamanda güncellemeleri önceden hazırlayabilir ve sistemi 0 dan kurduğunuz gibi otomatik olarak her şeyin hazır olarak kurulmasını sağlayabilir sonradan güncellemeler ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Windows 10 kurulumlarında istediğiniz Windows sürümünü seçmeli olarak format diski için hazırlayabilir ve bu sayede format dosyasının boyutunda gözle görülebilir bir küçülme elde edebilirsiniz.

Kurulumdan önce gerek görmediğiniz hizmetleri kapattığınız, gerek duymadığınız bir çok uygulamayı kurulumdan önce sildiğiniz için normal bir Windows a göre oldukça daha hızlı çalışan bir sürüm elde edebilirisiniz.

UAC, Windows Defender gibi denetimleri kaldırıp sadece sistemin performansını uygulamalara yönlendirebilir ve gerçekten normale göre 2x - 3x hızda çalışan, açılan bir Windows elde edebilirsiniz. Eğer SSD bir cihazınız yok ve hala HDD bir depolama birimi kullanıyorsanız bir çok gereksiz ve diski yoran Windows uygulamalarını kapatıp bu sayede Disk %100 gibi hataları sisteminiz de hiç görmeden Windows kullanmaya devam edebilirsiniz.

.Net Framework 3.5 gibi yardımcı yazılımları önceden kurabilir ve bu sayede sadece hedef / iş odaklı bir Windows sürümü elde edebilirsiniz.

Oluşturduğunuz Windows sürümünü herhangi bir USB ye atabilir ve o USB yi kullanarak herhangi bir sisteme format atabilirsiniz.

NTLite Windows 7 ve bütün üst sürümlerde özelleştirmeler yapmanızı sağlar ama Windows 10 kadar özelleştirilebilir bir sürüm daha bulunmuyor NTLite üzerinde. NTLite kişisel kullanımlar için ücretsiz bir uygulamadır ancak kişisel olmayan kullanımlarda profesyonel lisans almanız gerekiyor.

NTLite ile kurulum öncesi bazı programları sisteme ekleyebiliyorsunuz ama bunlar da profesyonel kullanıma girdiği için lisans istiyor.

NTLite İndirme Bağlantıları


NTLite Kullanımı (Resim)

NTLite

NTLite2

NTLite3

NTLite4

NTLite5

NTLite6

NTLite7

NTLite8