Telefon Ne Zaman Şarj Edilmeli? Şarjda Kullanmak Zararlı mıdır?

Telefon Ne Zaman Şarj Edilmeli? Şarjda Kullanmak Zararlı mıdır?


Telefon Ne Zaman Şarj Edilmeli ?

Günümüzde neredeyse herkesin en büyük derdi telefonunun şarjının bitmesi, telefonu ne zaman şarja takacağı hakkında düşünmek.

Bu yazımda sizlere telefon ne zaman şarj edilmeli gibi soruların cevabını elimden geldiğince vermeye çalışacağım.

Yazıyı uzatmadan hemen cevabını vereyim. Lityum İyon batarya - piller genellikle belli bir kullanım ömrü olan pillerdir. Örnek vermek gerekir ise bir pil ortalama 400 - 500 kadar dolum - boşaltım ömrüne sahiptir. Tabi pilden pile ve markadan markaya göre değişebilir.

Şimdi gelelim asıl konuya bataryanızı %40 ila %80 arasında iken şarja takarsanız bataryanızın ömrü 400 - 500 değil de 450 - 600 arası bir dolum boşaltım dan sonra bile ilk günkü kadar olmasa da %10 da şarja takılan bir bataryaya göre daha iyi bir durumda olacaktır. İşte bu yüzden bataryanızı %40'ın altına inmeden şarja takmanızı tavsiye ediyorum.

Ek olarak söylemem gerekir ise bataryanızın hiçbir zaman %0 a kadar inmediğinden emin olun. Bataryanızın şarjının %0 hatta %1, %2 ye kadar düşmesi bile batarya da kalıcı hasarlar verebilir.

Telefonu Şarjda Kullanmak Zararlı mıdır?

Bir çok kullanıcı gerek oyun oynarken gerek te video izlerken telefonunu şarjda kullanıyor. Peki telefonu şarjda kullanmak zararlı mıdır ?

Bu sorunun cevabına gelecek olursak telefonunuzu şarjda kullanmanızın hiç bir zararı olmaz. 
Zaten telefonlarınız yeterince akıllı ve siz şarjda oynarken bataryadan değil şehir elektriğinden elektrik alır ve bataryanıza hiç bir zararı olmaz. 

Bunun dışında eğer orijinal batarya kullanıyorsanız ya da kaliteli batarya kullanıyorsanız telefonunuzun haberlerde gördüğünüz gibi patlama gibi durumları da olmayacaktır.

Zaten haberlerde gördüğünüz şarjda telefon patlama olayları genellikle merdiven altı bataryalardan kaynaklı olan durumlardır.

Not : Gece yatarken de telefonunuzu istediğiniz gibi şarjda bırakabilirsiniz. Yukarıda dediğim gibi telefonunuz akıllı ve batarya dolduktan sonra pile giden elektriği kesecektir.