Torchlight II (Torchlight 2) - İnceleme


Torchlight

Torchlight II

     Torchlight 2 senesinde (benim içinse hala) çok sevilen ve takdir edilen bir yapımdır. Hem oyun girişindeki hem de oyun içindeki arayüzün sadeliği yüzünden, kimi zaman eşya çeşidinin inanılmaz fazla olmasından ve daha bir çok sebepten ötürü sevildi ve sevilmeye de devam ediliyor. Oyuna başlarken klasik bir rpg oyunundan beklediğimiz gibi karakter yaratma ekranı geliyor. Cinsiyetinizi seçebilir ve fiziksel olarak bir kaç detayı (cidden bir kaç tane, burada fazla seçenek bulunmuyor maalesef) değiştirebilirsiniz. 4 tane de sınıf var bunlar; Berserker, Engineer, Outlander, Embermage. Birazcık bunlardan bahsedelim. Berserker; Dayanıklı ve yakın dövüş karakteri. Engineer; Elinizdeki çekiçle her şeyi yapabiliyorsunuz, ister robotlar yapın ister düşmanlara direk kendiniz dalın size kalmış. Outlander; Her çeşit ateşli silahı kullanan menzilli sınıfı. Embermage; İsminden de anlaşıldığı üzere büyücü sınıfımız. Oynayacağınız sınıfı da seçtikten sonra isminizi girip, evcil hayvan seçmeniz lazım, aynen oyun boyunca peşiniz sıra gelen bir yoldaşınız var.

     Evcil hayvanınız sizin yerinize eşyalarınızı taşıyabilirsatabilir hatta istediğiniz eşyaları sizin için satın alıp getirebilir. Büyülü parşömenleri bile kullanabilir. Kendisine de 3 tane eşya takabiliyoruz statları artsın diye. Peki kaç çeşit hayvan var bunlara bakalım; Şahinkurtkedi, panterbulldogdağ gelinciğichakawary(küçük dinozor), papillon(süs köpeği). Birbirlerine karşı üstünlükleri yok diye biliyorum gözünüze hangisi güzel gelirse seçin ve peşinizden gelmeye başlasın.

Torchlight2

     Oyunda tabi ki skilleriniz var iksirleriniz var, bunları koymak için de 10 tane yeriniz var. istediğiniz skilinizi veya iksirinizi istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Can ve mananız ise oyuna girdiğinizde slotların sağında ve solunda bulunuyor. Kırmızı olan canınız (solda), mavi olan mananız (sağda). Haritalarına gelicek olursak yeterli büyüklükte ve detaylarla dolu, her tarafı maceralarla dolu olduğunu oynadığınızda siz de fark edeceksiniz. Bu arada haritada kırılabilir şeyler bulunuyor çömlekler gibi kırın onları acımayın. Para ve eşya düşebilir hatta sizi yeni bir maceraya götürebilir. Haritada belli noktalarda balık avlayabileceğiniz yerler mevcut. Buralardan yakaladığınız balıklar ile evcil hayvanınızı besleyebilirsiniz hatta yakaladığınız balık evcil hayvanınıza yeni yetenekler ekleyebilir.

     Statlarımızı ve skillerimizi ise canavar öldürüp xp ve ün kazandıkça artırabiliyor ve açabiliyoruz. Canavarları öldürürken giyeceğiniz zırhların ve silahlarınızın sayısı o kadar fazla ki bazen karar veremeyebilirsiniz. Doğru eşyaları giymek istiyorsanız araştırmanız lazım çünkü oyunun bu kısmı da detaylı yapılmış. Eşya bulacağım derken de her sandığa atlamayın; o sandığı koruyanlar olabilir ya da belki sandık kendisini koruyor olabilir dikkatli olun. Fazla da korkmanıza gerek yok, oyun zor değil rahat rahat oynayabilirsiniz. Oynarken ana görevinizin yanı sıra yan görevleri yapmayı da ihmal etmeyin. Haritada dolanırken biri size görev vermek isterse onun da işini yapıverin güzel ödülle uğurlar sizi.

Yağmur

     Eşyalarınızı geliştirebileceğiniz NPC'ler de mevcut. Eşyalarınıza (silah-zırh) rastgele bir şekilde farklı özellikler ekleyen bu NPC'ler eğer şehir içindeyse fazla güçlendirme yapamıyor ancak şehir dışında bulursanız eşyalarınız için daha ileri güçlendirmeler yaparlar. Güçlendirdiğiniz bu güzel silahla canavar öldürürken de seslerin güzel olmasını istersiniz değil mi? Merak etmeyin Torchlight 2 ses, grafik, efekt daha bir sürü yönden sizi etkileyecek, müzikleri ise harika. Oyun başlı başına mükemmel bir yapım. Torchlight 2 sizin onu keşfetmenizi bekliyor.

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮



Oyun Hakkında

Platformlar: Microsoft Windows, Mac OS, Linux
Türü: Aksiyon Rol Yapma Oyunu, Hack and Slash
Yayıncı: Runic Games
Geliştirici: Runic Games
Piyasaya Çıkış Tarihi: 20 Eylül 2012
Oyunun Fiyatı: 31 TL
Tasarımcı: Travis Baldree
Motor: OGRE
Seri: Torchlight

Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP SP3, Vista, Windows 7
  • İşlemci: x86-uyumlu 1.4 GHz ya da daha hızlısı
  • Bellek: 1 GB
  • Ekran Kartı: DirectX uyumlu 3D grafik kartı 256 MB RAM'li
  • Depolama: 1.7 GB
  • DirectX: 9.0c

Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Çok Oyunculu
  • Eşli Oyun
  • Çapraz Platform Çok Oyunculu
  • Steam Başarımları
  • Steam Koleksiyon Kartları:
  • Steam Atölyesi
  • Steam Cloud

TRAİLER