vBulletin 5 & xenForo 2 Hangisi Daha İyi ?

vBulletin 5 vs xenForo 2


vBulletin vs xenForo

Son günlerin daha doğrusu 2020 yılının yeni forum kuracak girişimcilerin en çok merak ettiği sorulardan birisidir sanırım bu.

Tabi ikisi arasında karar vermek gerçekten çok zor çünkü vBulletin 5.0 da xenForo 2.0 da çok güzel tabi bu güzellikler arasında birbirine üstün oldukları özellikleri var.

Tema : Sanırım tema kısmında xenForo vBulletin den daha üstün bir iş çıkartmış olacak ki xenForo aldığınız zaman isterseniz tema bile kurmasanız çok güzel bir görünümde forum sitesine sahip oluyorsunuz ama ne yazık ki vBulletin ile bu tema başarısını elde edemiyorsunuz.

xenForo
xenForo2

vBulletin
vBulletin5


Fiyat : Fiyat olarak da xenForo vBulletin den daha ucuz olması ile sizin için bir avantaj olacaktır.
xenForo : 140$
vBulletin : 250$

Performans : vBulletin 4.2 serisi benim gözümde en iyi seri olmasına rağmen vBulletin 5 performans açısından vBulletin 4.2 ye göre çok daha iyi ama xenForo bu konuda hepsini geçmiş bir durumda.
Sistemi yormadan bir çok kullanıcıyı xenForo ile karşılayabilirsiniz ama vBulletin kullanacaksınız sitenizin hit i arttığı zaman normalden fazla GPU ve CPU kullanabilir.

Yönetici Paneli : İşte sanırım vBulletin in en iyi yaptığı şey çok güzel, sade ve kullanışlı bir yönetici paneli yapmasıdır. Kullanım basitliği ile ve işlevselliği ile vBulletin gerçekten xenForo dan daha iyi bir yönetim paneline sahip tabi biraz da kullanıcıya bağlı bu.
Sonuçta alıştıktan sonra xenForonun yönetici paneli de kolay gelecektir.

İndex Hızı : İndex hızı konusunda vBulletin pek başarılı değil. Tabi eskiden eklentiler kurmamız gerekiyordu vBulletin de index almak için ama vBulletin 5 ile böyle bir durum söz konusu değil otomatik olarak index için gerekli optimizasyonları yapıyor ama xenForo kadar yeterli değil.
xenForo ile yeni kurular siteler bile en geç 2 günde bir index alırken vBulletin ile kurulan siteler 4 - 5 aylık olmasına rağmen bazen 1 hafta index almadığı olabiliyor.

Biz olsak hangisini seçerdik ?

Bir çok büyük forum hatta bir çok küçük forum bile yukarıdaki saydığım şeylerden dolayı xenForo ya geçiyor.
Eğer vBulletin üzerine bir forum kurmayacaksanız xenForo kurmanız için önünüzde hiç bir engel bulunmuyor. Ucuz olması, şık ve hızlı olması ve en önemlisi vBulletin e göre daha hızlı index alması gibi durumlardan bizim seçimimiz tabi ki xenForo