WIFI WPS WPA Tester Nedir? Modem Güvenlik Açığı Nasıl Bulunur?

WPS WPA Tester Modem Güvenlik Açığı Nasıl Bulunur?


WIFI WPS WPA Tester Nedir?

WIFI WPS WPA Tester telefonunuzdan modeminizin güvenliğini kontrol edebileceğiniz bir uygulama, WIFI WPS WPA Tester ile modeminize sizin izniniz olmadan başkaları kolay bir şekilde girebilir mi gibi şeyleri sizin için test ediyor ve eğer modeminiz güvenli değil ve başkalarının kolay bir şekilde girebileceği bir durumdaysa sizlere bunu bildiriyor aynı zamanda bu durumun nasıl üstesinden gelebileceğinizi de gösteriyor.

İlk kullanımı ve uygulamanın üreticisi tarafından bildirilen kullanım amacı güvenlik açıklarını test etmek amacı ile olduğunu söyleseler de bazı kötü amaçlı kullanıcılar başkalarının Wifi ağına girmek için de kullanabiliyorlar bu uygulamayı.

Kendi Wifi ağınız üzerinde yaptığınız denemeleri başka Wifi ağları üzerinde yaptığınız zaman eğer yeterince güvenli bir modem şifresine ya da yeterli güvenlik önlemi alınmamış bir modeme sahip ise uygulama otomatik olarak wifi ağına bağlanıyor ve istediğiniz gibi o ağı kullanabiliyorsunuz.
Özellikle eski modemlerde oldukça fazla güvenlik açığı bulunuyor ve eski modemlere çok rahat bir şekilde bağlanabiliyor.

Yeni üretile modemlerde ise WPS bağlantısında yeterli güvenlik önlemleri alınmamış ise özellikle cihaz üreticisinin sunduğu WPS şifresi değiştirilmemiş ise otomatik olarak gene bağlantı kurulabiliyor.

Eğer modeminizin ve wifi ağınızın yeterli derecede güvenli olmadığını düşünüyorsanız bu program ile 1 kere tarama yapmanızda fayda olduğunu düşünüyorum.

Google Play Store dan İndir

Nasıl Kullanılır? Modem Güvenlik Açığı Nasıl Bulunur?

Uygulamayı açın.
Güvenliğini kontrol etmek istediğiniz ya da şifresini kırmak istediğiniz wifi ağını seçin.
Eğer yeşil veya turuncu görünüyor ise kırılabilir yani güvenlik açığı olan bir ağdır.
Açılan sayfada "Tüm pinleri deneyerek otomatik bağlan." Seçeneğini seçin.
Eğer wifi ağına bağlanırsa güvenlik açığı olduğu anlamına gelir.

Not : Eğer zamanınız bolsa belkin and arcadian algorithm i seçebilirsiniz.

wıfı wps wpa tester wıfı wps wpa tester