Windows Defender Tek Başına Yeterli midir ?

Windows Defender Tek Başına Yeterlimidir?


Windows Defender Tek Başına Yeterli midir ?

Bir çok bilgisayar kullanıcısı bunu merak eder, acaba ekstra güvenlik yazılımı kursam daha mı iyi olur gibisinden düşünür.
Gelin bu soruya bir cevap verelim.

Ben bu soruya şöyle bakıyorum daha doğrusu 2 farklı hatta 2 den daha fazla cevabı olduğunu düşüyorum. Şöyle ki bilgisayarı normal kullanan birisi ve ileri seviye kullanan birisi için cevaplar farklı olacaktır.

Normal Kullanan Kişiler İçin ; Bana göre sadece internette gezmek, oyun oynamak, film izlemek ve yazı yazmak gibi şeyler için bilgisayar kullanan kişilerin ekstra güvenlik yazılımı kurması gerekmiyor.
Tabi şöyle söyleyeyim oyunlarda hile yapmayacak ve izlediği filmleri bilgisayarına indirmeyen kişiler için bu dediğim geçerli.

Bilgisayara Program/Yazılım İndirenler İçin ; Bana göre sürekli olarak bilgisayarına bir şeyler indiren ve bu indirdikleri genel olarak korsan yazılım olan kişiler yani warez yazılım kullanan kişiler kesinlikle güvenlik programı kullanmaları gerekiyor. Sadece Windows Defender in yeteceğini düşünmüyorum bu gibi durumlarda.
Özellikle oyun hileleri ve korsan programlar için bu söylediklerim geçerli.

Sunucu ; Genel olarak Windows sunucularında kesinlikle ekstra güvenlik programı olmalı.
"Neden ?" diye soracak olursanız sunucuyu kiraladığınız kişinin sunucu ile neler yapacağını bilemezsiniz haliyle bu yüzden de işinizi garantiye almak için sunucu sistemine kesinlikle sağlam bir güvenlik programı kurmanız gerekiyor.

Not : Yukarıdaki saydığım durumlara göre siz kendinizin hangi türde kullanıcı olup ona göre kendiniz karar verebilirsiniz.

Bana göre Windows 10 ve dahilinde gelen Windows Defender günlük kullanılan sistemler için oldukça güzel bir koruma sağlıyor.