Alita: Savaş Meleği - İnceleme

Alita Savaş Meleği


Alita: Savaş Meleği - İnceleme


Bu sene sanırım üst üste 3 kere izlediğim bir film incelemesi ile karşınızdayım.
Robert Rodriguez in yönettiği film fütüristtik bir gelecekte geçiyor ve büyük bir savaşın sona ermesi ile dünya Zalem adı verilen ve elitlerin yaşadığı yer ile yer kabuğunda yaşayan normal insanların olduğu bir yer hali gelmiştir.

Makine doktoru diyebileceğimiz Doktor Ido bir gün şehir hurdalığı, şehir çöplüğünde gezerken bir kız buluyor ve bu kızı evine götürüp daha önce kendi kızı için yaptığı vücudu bu kıza takıp bulduğu bu kızın hayata dönmesine yardımcı oluyor ve ona kendi kızının adı olan Alita ismini veriyor, filmimiz böylelikle başlıyor.

Alita dünyada tanıştığı yeni insanlar ile motor ball adı verilen bir oyunu oynuyor ve daha sonra motor ball oynadığı arkadaşları ile eski bir uzay gemisi batığına gidiyor ve orada bulduğu zırhı alıp Doktor Ido ya götürüyor, o zırhı kendisine takmasını istese de Ido bunu başta ret ediyor.
İnatçı olan karakterimizin avcı savaşçıları kışkırtması ile ve Doktor Ido yu kurtardığı birinin daha güçlü bir hal ile onunla savaşması sonucu eski bedenini kaybedince Ido bu yeni zırhı Alita ya takmak zorunda kalıyor.

Zırh 300 yaşında olan bir araç ama savaş zamanında Mars kolonisi askerleri tarafından kullanılmış ve üretilmiş bir zırh olduğu ortaya çıkıyor, Alitanın da 300 yaşında bir cyborg olduğu ortaya böylelikle çıkmış oluyor.

Zalem de ki baş karakterimiz Alitanın peşine düşüyor ve aksiyon tamamı ile başlıyor. Başta hafızasını kaybeden ve hiç bir şey hatırlamayan Alitanın sonlarda her şeyi hatırlaması ile işler iyice kızışıyor.

Bu filmi ilk defa izleyecekler için spoiler vermeden anlatmaya çalıştım ve sizleri filmin tanıtım videosu ile baş başa bırakmam en doğru karar olacaktır sanırım.

Bu filmi gerçekten çok severek izledim ve bilim kurgu sevenlerin severek izleyeceğini düşündüğüm bir film.
Avatarın 2. filminin çıkmasının ertelenme sebebi olarak bu film sunuluyor, yönetmenleri aynı olan bu filmlerde Alita filmini yönetmenimiz çok emek ve umutlar ile piyasa sürmüş.

Filmin sonunda yeni bölümler çıkacağını gösteren bir bitiş bizi karşıladı ve ben yeni bölümünün gelmesini sabırsızlık ile bekliyorum.