Counter-Strike: Global Offensive - İnceleme

 csgo

Counter-Strike: Global Offensive

    Çocukluğum, çocukluğumuz. Yılların eskitemediği aksine her geçen daha da bizleri kendisine bağımlı kılan nadide oyunlardan birisi ile karşınızdayım. Bu oyun ilk başlarda başka bir efsane oyun olan Half-Life ın modu olarak çıksa da şuanda kendisine has bir oynanış tarzı, modları ve oyuncu kitlesi bulunmakta. Bu kitle öyle bir kitle ki elindeki imkanlar ile en iyi şekilde eğlenmeyi de biliyorlar. Aşırı rekabetçi çatışmalara girmeyi de.

csgo

    CS:GO arkadaşlarınızla birlikte girip sabahlara kadar eğlenebileceğiniz bir oyun gibi gözükse de herkes için bu böyle değil oyunun sayısız turnuvası düzenlenmekte ve milyon dolarla kazanılmakta. Her oyuncu için bu mümkün değil ama yine de sizlerde oyundaki yüzlerce skinden bazılarını çıkarıp bunları satarak belli bir para kazanabilirsiniz. Bu parayı ister CS:GO içinde skin almak için kullanabilir veya Steam içerisinde bulunan binlerce oyundan dilediğinizi satın alabilirsiniz. Steam'in kendisine ait bir ekonomi sistemi var desek yalan olmaz. Aynı şekilde bu oyunun da içinde kendisine ait bir ekonomi sistemi var. Oyun şuan da bedava şekilde oynanabiliyor ancak size tavsiyem 77,50 TL tutarındaki CS:GO Prime Status Upgrade versiyonunu satın almanız böylelikle bir çok ek özellik sizin için aktif hale gelmiş olacaktır.

csgo

    Herkesin oyunu aşağı yukarı bildiğini düşündüğüm için tanıtım kısmına gelmeden önce bazı bilgiler verdim ama artık gelebiliriz diye düşünüyorum. Genel olarak 5v5 takım maçlarından oluşan bir oyun. Teröristler ve Counter Teröristlerin birbirleri ile savaştığı bu oyunda her takımın kendine ait bir görevi var ve bu görev oyundaki moda göre değişebiliyor. Rehine kurtarma modunda CS ekibi rehineleri kurtarmaya odaklı operasyon düzenliyor gibi düşünebilirsiniz. Teröristler ise rehinelere zarar vermeden CS ekibine engel olmaya çalışıyor. Bomba imha modunda ise Teröristler haritadaki belli bölgelere (bunlar genelde A ve B şeklinde görülüyor.) bomba kurmak ve bu bomba patlayana dek onu korumak zorunda. CS ekibi ise bu bölgelere bomba kurulmasına izin vermemeli veya kurulduysa onu çözmek zorunda.

csgo

    Anlatırken gayet basit dursa da oyun içerisinde çok farklı stratejiler kurmalı ve anlık durum analizlerini iyi yapmalısınız yani şuan düşmanınız nerede bunu çok iyi anlamanız gerekiyor yoksa anında beklemediğiniz bir yerden gelen kurşun ile öldürülebilirsiniz. Yeri gelir sessiz yürümeniz gerekebilir, yeri gelir koşmanız gerekir (bu arada koşacaksınız ve önünüze rakip çıkmayacağını düşünüyorsanız bıçak ile koşun çünkü hareket hızınız artıyor.) ama ne olursa olsun dikkatinizin bir saniye bile dağılmasına izin vermeyin. Yapacağınız hareketlerdeki hız da çok önemli yani bir yerden ses duyduğunuzda hemen tepki vermelisiniz, aiminiz çok iyi olmalı (aim geliştirmek içim bazı modlar mevcut kullanmanızı tavsiye ederim) ve galiba en en önemlisi internetiniz kesintisiz ve hızlı olmalı çünkü ping bu gibi oyunlarda sizleri kanser edebilir. Bir diğer kanser edici öğe ise oyundaki toksik oyuncular onları olabildiğince susturun ve oyununuza bakın. Siz ona laf anlatmaya uğraştıkça oyunu kazanma şansınızı düşürüyorsunuz.

csgo

    Uzun lafın kısası alın oynayın ancak iyi bir oyuncu olun. Kötü oynayan takım arkadaşınıza küfür etmektense herkesin kötü günler yaşayabileceğiniz bilip ona göre sabırlı davranın. Her silahla nasıl oynamanız gerektiğini iyi kavrayın ve lütfen flaş bombalarını doğru kullanın. Bu oyunda yaşadığım en büyük sorun bu oldu ve buradan da söylemek istiyorum. Oyuna alıştıkça daha çok keyif almaya başlayacağınızın garantisini veriyorum.

Benim oyuna puanım: 🎮🎮

Steam Linki: CS:GO

Özellikler

  • Steam Başarımları
  • Oyun Kumandası Desteği
  • Steam Koleksiyon
  • Steam Atölyesi
  • Uygulama İçi Satın Alımlar
  • Valve Anti Hile Desteği
  • İstatistikler
  • Telefonda Remote Play
  • Tablette Remote Play
  • Televizyonda Remote Play

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7/Vista/XP
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E6600 ya da AMD Phenom X3 8750 İşlemci veya daha iyisi
  • Bellek: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: Ekran kartı 256 MB veya daha fazla olmalı ve Pixel Shader 3.0 desteğiyle DirectX 9 uyumlu olmalıdır.
  • DirectX: Sürüm 9.0c
  • Depolama: 15 GB


Trailer