Mount and Blade: Warband - İnceleme

warband

Mount and Blade: Warband

    Namı değer Warband, TaleWorlds'ün yapmış olduğu efsane oyun. Yıllar boyu her yaştan insanın bayılarak oynadığı, bol bol modların yapıldığı yılların eskitemediği oyunlardan bir tanesi. 30 Mart 2010 da çıkış yaptı ve serisinin yeni çıkan oyunu Bannerlord gelene kadar çoğu insanın göz bebeği olan bu oyunu oynamadıysanız bu yazıyı okuduktan sonra bütün işlerinizi bırakın ve gidip Mount and Blade: Warband oynayın asla pişman olmayacaksın.

Blade

    Gelelim bu oyun neyin nesidir? Rol yapma-sandbox tarzında oyun. Calradia isimli diyarda geçen bu oyunda amaç; siz ne olmak veya siz ne yapmak isterseniz amaç o oluyor. Bu şu demek; Yalnız bir savaşçı olup diyarda dolaşıp köylülere yardım edebilir, haydut avlayabilirsiniz. İstediğiniz bir lordun paralı askeri olabilir ya da onun bayrağı altında savaşan bir ordu kurup diyara hüküm etmesi için o lorda ve o ülkeye yardım edebilirsiniz. En güzeli ise Calradia topraklarının hükümdarı olmak isterseniz bir ülke kurabilecek olmanız. Hatta haydut gibi oynamak isterseniz onu da yapabilirsiniz gidip kervan yağmalayabilir, köy basabilirsiniz.

Mount

    Bizlere çeşitlilik sunan bu oyunun başlangıcından bahsedelim biraz. İlk başta bir karakter yaratmalısınız. İsim, nasıl görüneceğiniz ve kim olduğunuz. En sonda dediğim kim olduğunuz kısmı çok güzel bir detay çünkü oyunu nasıl oynamak istediğinizi seçiyorsunuz. Tabi yanlış seçimleriniz oyun sonuna kadar sizinle gelmiyor. Oyunda hangi yeteneğinizin gelişmesini istiyorsanız o yeteneği kullanmanız gerekiyor. Binicilik için at sürmek, Çift elli silah kullanma özelliğinizin gelişmesi için savaşlarda çift elli bir silah kullanmanız gerekiyor. Seviye atladıkça puanlar kazanıyorsunuz bu puanları da özelliklerinize (Güç, Çevik, Zeka, Karizma), becerilerinize ve hünerlerinize dağıtıyorsunuz. Hem kullanarak hem de seviye atlayıp puan dağıtarak karakterinizi geliştirmeye çalışıyorsunuz. 

Calradia

    Karakter gelişimi bu oyunda gayet tatmin edici ve güzel. Oyun boyunca savaşarak, görev yaparak altın kazanıp daha iyi zırh, silah, at alıp daha güçlü bir hale geliyorsunuz ve bunu hissediyorsunuz. At oyunda çok değerli bunu unutmayın. Savaşta veya bir şehirde değilseniz göreceğiniz şey kuş bakışı Calradia toprakları olucak. Diyarda at sürüp gezebilirsiniz veya haraç kesebilirsiniz.

Mount and Blade Warband

    Mount and Blade Warband da daha bir çok olay ve detay sizleri bekliyor. Mesela evlilik, lordları sizin tarafınıza çekme, arkadaşlık-dostluk ilişkileri, yerleşkelerin size karşı bakışları, dükkan açma, askerleriniz için yemek bulma, kitap okuma, yanınıza yoldaşlar almak ve bu yoldaşlar çok kıymetli, Kuşatmalar yapmak, meydan savaşı yapmak, haydut sığınakları basmak... bu liste böyle uzar gider. İncelemelerin fazla uzun olmasını sevmiyorum o yüzden bu detaylardan ve onların nasıl yapıldıklarından bahsetmek istemiyorum. Söylediklerim, saydıklarım ve daha sayamadığım nice şeyi Warband da bulucaksınız. Daha ne duruyorsunuz Calradia sizi bekliyor.

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮

Steam Linki: Mount and Blade: Warband


Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Steam Başarımları
  • Steam Koleksiyon Kartları
  • Steam Atölyesi

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP
  • İşlemci: Intel Pentium 4 2.0 GHz veya AMD 2.5 GHz
  • Bellek: 512 MB RAM
  • Ekran Kartı: 64 MB RAM'li 3D ekran kartı
  • Depolama: 100 MB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP ve üstü
  • İşlemci: Intel Core Duo 2.0 GHz ya da AMD Athlon 64 X2 3600+
  • Bellek: 1 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce FX 5200, ATI Radeon 9600 ya da iyisi
  • Depolama: 100 MB

Trailer