Tropico 4 - İnceleme

Tropico 4

Tropico 4

    Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız... oh bu oyun öyle bir şey değildi. Tropikal bir adayı nasıl yönetirsiniz. Evet simülasyon sandbox oyunu olan Tropico 4 de bir ada yönetiyoruz. Tabi ki yapacağınız her ufak detay adayı ve sizi etkileyecek. Kimisi ticaretinizi, kimisi üretiminizi yavaşlatacak. Kim bilir vermiş olduğunuz o önemsiz gördüğünüz karar sizin sonunuz olacak. 

Tropico 4

    Serinin önceki oyunlarını oynamamış birisi iseniz kesinlikle eğitim ile başlayın ama sonra senaryoları oynayın en son sandbox tarzında oynayın çünkü eğitim tek başınıza yeterli olmuyor. Eğitimin yetersiz kaldığı noktalarda senaryolar sizi ileride oynayacağınız sandbox tarzındaki oyuna hazırlatıyor. Kısacası her oynadığınızda biraz daha çok öğreniyor ve bir sonraki sefer için tecrübe kazanıyorsunuz. Birkaç saat veya günde tamamıyla öğrenip kavrayabileceğiniz bir oyun değil üzerinde biraz kafa yormanız gerekiyor. Olabildiğince her konuda detay mevcut ve bu oyunu hem güzelleştiriyor hem de karmaşıklaştırıyor.

Tropico 4

    Sizin dışınızda ABD, Rusya, Avrupa, Çin, Orta Doğu Ülkeleri var ve bu ülkeler ile ticaret yapabilirsiniz. Hammadde satın alıp onları işleyip daha pahalıya ihracat gerçekleştirebilirsiniz. Tabi bunu yapabilmeniz için ticaret yapmak istediğiniz ülke ile aranızın iyi olması gerekiyor yoksa size ambargo uygulayabilirler veya daha kötü şeyler başınıza gelebilir. Cidden istemeyeceğiniz şeyler.

    Binaları doğru yerleştirmeniz gerekiyor ve vatandaşlarınıza iyi davranmalısınız yoksa sizi protesto edebilirler, isyancı gruplar oluşabilir veya seçim olursa sizi devirebilirler. Binaları da doğru yerleştirmeniz gerekiyor çünkü neyi üreteceksiniz ona uygun arsa da onun binasını yapmalısınız aksi takdirde alacağınız verim azalır bu da sizi parasızlığa kadar götürebilir. Para karşılığı denizlerinizde nükleer test bile yaptırabilirsiniz ancak alacağınız o para denizlerinizi, havanızı, toprağınızı kısacası herşeyi etkileyecek buna değer mi değmez mi o anki durumunuza bağlı. Bu bahsettiğim şey her zaman için son ihtimalde olsun izin vermeyin bana kalırsa. 

Tropico 4

    Grafikleri pek iç açıcı olmasa da kullanılan renklerin canlılığı ve müziklerin-ses efektlerinin kulağa hoş gelmesi sonucu grafiklere pek takılmıyorsunuz sonuçta burada bir iş yapıyoruz ada yönetiyoruz. Görsellik değil, vatandaşa iş lazım aş lazım barınak lazım. Bu arada doğal afetlere dikkat edin çünkü her an başınıza birisi gelebilir ve geldiğinde sizin saatlerinizi verdiğiniz oyunu darma duman edip binalarınızı yıkıp hasar verebilirler ama korkmayın tek tuşla o binaları onarabiliyorsunuz.

Tropico 4

    Son olarak gerçekten zorlayıcı ve bir o kadarda eğlenceli olan Tropico 4, türün oyuncuları için gerçekten de oynanması keyif verici bir oyun olurken. Bu türü sevmeyenler için bir o kadar hiç keyif vermeyen bir oyundur. Yani burada bu oyunun oynanmaya değer mi değmez mi siz karar vermelisiniz. Sonuçta zorlayıcı bir oynanışa sahip olan Tropico 4 her yiğit için yapılmamış. Her yiğidin de yoğurt yiyişi aman adayı yönetişi farklıdır.

Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮🎮

Steam Linki: Tropico 4


Özellikler

  • Tek Oyunculu
  • Steam Başarımları
  • Steam Koleksiyon Kartları

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP SP3 (32bit), Vista,7 (32 veya 64 bit)
  • İşlemci: 2 GHz çift çekirdek işlemci
  • Bellek: 1 GB RAM
  • Ekran Kartı: Shader Model 3.0 (Geforce 6600 or higher, Radeon X1600 series), 256 MB, DirectX 9.0c
  • DirectX: 9.0c
  • Depolama: 5 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista/7 (32 veya 64bit)
  • İşlemci: 2 GHz Dört çekirdek işlemci
  • Bellek: 2 GB RAM
  • Ekran Kartı: Shader Model 3.0 (Geforce 8800 or higher, Radeon HD 4000 series or higher), 512 MB, DirectX 9.0c
  • DirectX: 9.0c
  • Depolama: 5 GB

Trailer