Access Point Nedir ve Ne İşe Yarar?

Access Point Nedir  ve Ne İşe Yarar?

Access Point Nedir  ve Ne İşe Yarar?

Access Point bir diğer adı ile wifi güç arttırıcı, Access Point wifi ağının menzilinin arttırılması amacı ile üretilmiş cihazlardır ve bu cihazların genel adıdır.

Access Point Türkçeye çevrildiği zaman erişim noktası anlamına geliyor. Evde modeme en uzak noktadan internete erişmek oldukça zor ve güçtür, bazen wifi çeker bazen çekmez işte bu gibi durumlarda wifi ağının çektiği yer ile wifi ağının çekmediği oda arasında bir veya birden fazla Access Point kurulur ve internetin çekmediği odaya internetin gitmesi sağlanır.

Access Point, Wifiye bağlanır ve daha sonra bağlandığı interneti kendi üzerinden dağıtmaya başlar.

Access Point Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Evimizde 5Ghz bir modemimiz var ve bizim elimizde 2.4 Ghz bir Access Point olduğunu düşünelim bu durumda iki cihaz birbirine bağlanamayabilir, bağlansa bile 5Ghz ile aldığımız hız ile 2.4 Ghz den aldığımız hız kesinlikle bir olmayacak ve 2.4 Ghz olan bağlantı 5Ghz olan bağlantıya göre oldukça yavaş kalacaktır işte bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için Access Point alırken dikkat etmemiz gereken bir kaç husus bulunmaktadır.

İlk olarak evdeki modemimiz ile alacağımız Access Point in hızlarının aynı olmasına dikkat etmemiz gerekiyor, günümüzde yeni modemler özellikle fiber modemler 5Ghz bandında yayın yaptıkları için sadece 2.4 Ghz destekli bir Access Point ile bu ağa bağlanamazsınız ve bu yüzden wifi ağını dağıtamazsınız.

İkinci olarak modemden oldukça uzakta bir yere internet dağıtmayı amaçlıyorsanız alacağınız Access Point ürünün menzilinin yüksek olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Üçüncü olarak Access Pointler ile dış mekana bağlantı sağlayacaksanız, dış mekan için özel olarak üretilmiş daha dayanıklı ve normalden daha fazla kişinin erişebilmesi için olan modelleri incelemeniz gerekiyor.