Among Us - İnceleme

Among

AMONG US

    Son zamanların en çok ses getiren oyunu olmayı başarmış olan Among Us bugün ki konumuz olacak. Gelin bakalım bu oyun neymiş, içinde neler bekliyor bizi ve daha iyi oynamak için neler yapabiliriz. Genel anlamıyla bir parti oyunu olan Among Us arkadaşlarla oynanırsa daha zevkli bir hal alıyor diyebiliriz. Çünkü oyunu bilmeyen insanlarla oynamak sizi çileden çıkarabilir veya az da olsa bazı hileciler ile karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Hepsini bir kenara bırakalım arkadaşınızı öldürmek ve bir kaos yaratmak veya bu kaosu aynı bir dedektif gibi çözüp herkesi kurtarmak tanımadığınız insanlarla bunları yapmaktan kat kat daha eğlenceli oluyor.

Among Us

    Oyunumuz en az dört en çok on kişi ile oynanabiliyor. Lobiye girmeden önce isminizi istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Lobide ise görünüşünüzü değiştirebilir ve lobi sahibi siz iseniz oyun ayarlarını ayarlayabiliyorsunuz. İsteğinize göre bir, iki hatta üç sahtekar (hain de diyenler var oyun içinde imposter olarak geçiyor.) ile oynayabilirsiniz. Kimin hain olacağını oyun rastgele oyun başlarken seçiyor ve sadece hainler birbirlerini biliyor, mürettebattan olan kişi herkesi mürettebattanmış gibi görüyor. Kısacası ortada bir bilinmezlik var ve bunu çözmek için ya hainler en az kendi sayıları (Mesela 1-1 kalınırsa oylama yapılarak imposter gemiden atılamayacağı için imposter kazanmış sayılır.) kadar mürettebat kalana kadar insanları öldürmeli ya da mürettebattakiler görevlerini bitirmeli. Hatta ölü olsalar bile yaşayanların kazanması için onların da görev yapmaları gerekiyor.

Among Us

    Görevlerden biraz bahsedelim öyle aman aman zorlayıcı görev yok hepsi basit. Örneğin; kabloları renklerine göre birleştirme, kart okutma, dosya indirip yükleme gibi. Mürettebat bunlar ve benzerleri görevlerin hepsini yapıp oyunu kazanabiliyorlar, kazanmalarını sağlayan bir diğer seçenek ise aralarındaki sahtekarı bulup oylama yapıp atmaktan geçiyor. Oylama safhasına nasıl geçiliyor derseniz ya birisinin cesedi bulunmalı ve raporlanmalı ya da kafeteryadaki acil butonuna basılarak herkesi toplayıp konuşmanız gerekiyor. Oy vermek istemeyenler o tur boş atabiliyor.

Among Us

    Gelelim en önemli yere hainler neler yapmalı. Tek yapmaları gereken şey öldürmek ve bunu devam ettirmek tabi ki belli olmadan, yakalanmadan. Bunun için de kapıları kapatabilir ve kimsenin gelmesinden korkmadan birisini öldürebilir, sabotaj yapıp insanlar başka yere koşarken geri de kalan birisini direkt öldürebilir. Herkesin en sevdiği şey olan havalandırma boşluklarını (Vent) kullanarak bir odadan başka bir odaya çok hızlı bir şekilde kaçabilir. Burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus var. Görüş alanınızda olmayan bir havalandırma kapağının açılıp kapandığını görebiliyorsunuz yani kapak açıldıktan sonra o odadan birisi çıkıyorsa büyük ihtimalle o kişi haindir. Yakalanmasını sağlayan bir diğer şey ise görev yapıyormuş gibi durmasına rağmen sol üstteki görev çubuğunda hiçbir ilerleme olmazsa onu izleyen mürettebat onun hain olduğunu anlar. Bunu engellemek için ise yapmanız gereken şey çok basit. Birkaç adımdan oluşan görevler var ve bunların hepsi tamamlanmadan görev çubuğu ilerlemez. Yani o görevleri yapıyormuş gibi yapmanız size karşı bir suçlama gelirse ''daha ilk adımını yapıyordum ve beni suçluyor kesinlikle o hain beni attırmaya çalışıyor.'' gibi cümleler kurup sizi şikayet edeni şüpheli duruma düşürmenizi sağlayabilir. 

Among Us

    Şu anda oyunda üç adet harita bulunmakta ve kendilerine has oynanış şekillerine sahip. Kimisi farklı görevlere sahip, kimisinde havalandırma boşluklarını farklı şekillerde kullanabiliyorsunuz. Bu aralar herkes bu oyuna sarmış durumda ama niyeyse tek bir harita oynanıyor. Diğer haritalar da çok eğlenceli o yüzden gidin ve bu oyunun size sunduğu her şeyi deneyin. Arkadaşlarınızla oynarken şunu unutmayın bu oyunda katı bir oynanış yok siz nasıl isterseniz oyun öyle olur. Kendi kurallarınızı koyun, kendi eğlencenizi kendiniz yaratın. Neler yapabilirim ki diye düşünüyor ve fikir bulamıyorsanız Youtube da bir çok farklı oyun tarzı bulunuyor onlara bakıp siz de kendi ekibinizle bambaşka bir tarz yaratabilirsiniz.

Among Us

    En son olarak sadece şunu diyebilirim. ''Kırmızı her zaman şüphelidir!''


Benim oyuna puanım: 🎮🎮🎮

Steam Linki: Among Us


Özellikler

  • Çevrimiçi PvP
  • LAN PvP
  • Çevrimiçi Eşli Oyun
  • Lan Eşli
  • Çapraz Platform Çok Oyunculu
  • Telefonda Remote Play
  • Tablette Remote Play

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 ve üstü
  • İşlemci: SSE2 komut seti desteği
  • Bellek: 1 GB Ram
  • DirectX: Sürüm 10
  • Depolama: 250 MB


Trailer