Muzei Uygulaması Hayatınıza Sanatsal Bir Dokunuş (Android)

Muzei

Muzei Günlük Wallpaper Uygulaması

"Muzei" Günlük olarak sanatsal tablo gibi görsel eserlerin telefonunuzun arka plan resmi olarak ayarlanmasını sağlayan, içerisinde hiçbir reklam barındırmayan ve tamamen öğretsel amaçlar ile geliştirilmiş bir Android uygulaması.

Bu uygulama sayesinde sizler her gün farklı bir arka plan resmi ile güne uyanırken aynı zamanda bildirim çubuğunuza düşen günlük uygulama bildirimi sayesinde arka plan resminizdeki sanat eseri hakkında bilgi almış oluyorsunuz.

Zaten uygulamanın adından da anlaşılacağı üzere bu uygulama telefonunuzun arka planının bir müze gibi sanat eserlerinin sergilendiği bir yer haline gelmesini sağlıyor.

Benim şimdiye kadar kullandığım en iyi arka plan (Wallpaper) uygulamalarından birisi. Sadece bir çok sanat eserini barındırdığı için veya bu eserler hakkındaki bilgileri reklam yapmadan ve ücretsiz olarak sunduğu için böyle demiyorum gerçekten arka plan resmini istediğiniz gibi bir kaç değişiklik yapabilmenizi sağlayan bir uygulama olduğu için de bunu diyorum.

Ayrıca bu uygulama ile sadece sanat eserlerini değil, telefonunuzda bulunan seçtiğiniz fotoğrafları / resimleri de sizlere günlük değişimler ile arka plan olarak gösterilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Ayarlar kısmından arka plan resmine bulanıklık, karartma veya siyah beyaz tonlarına ayarlama gibi efektler de ekleyebiliyorsunuz, bu efektleri ana ekran ve kilit ekranı için farklı ayarlarda kullanabiliyorsunuz.

Gelin şimdi bu uygulamayı oldukça övdük biraz da kötü ve beğenmediğim özelliklerinden bahsedeyim.
Uygulamada ayarlar, ana ekran daha doğrusu uygulamanın kendisi Türkçe diline çevrilmiş ve Türkçe olarak kullanılabiliyor ne var ki bizlere gelen bildirimlerde veya sanat eserleri hakkında yazılan bilgilere baktığımız zaman Türkçe olmadığını ve İngilizce yazılar ile bilgi verdiğini görüyoruz.

Bu güzel uygulamada sevmediğim tek özellik maalesef bu.

Bu üzücü bilgiyi de sizlere verdikten sonra artık yazıma burada sonlandırıyor ve sizlerin bu uygulamayı indirebilmesi için indirme bağlantısını ve uygulama içinden görüntüleri bırakıyorum.