Raspberry DNS Değiştirme

Raspberry DNS Değiştirme


Raspberry DNS Değiştirme

 Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere çok basit olan bir şeyden bahsedeceğim, Raspberry cihazımızda nasıl DNS değiştirebileceğimizden bahsedeceğim, iyi okumalar.

Not: Bu yazdıklarım Raspbian işletim sistemi için geçerlidir ve denenmiştir ama Raspberry için geliştirilmiş diğer işletim sistemlerinde bireysel olarak denemediğimi söylemeliyim.

İlk olarak komut satırını açıyoruz ve aşağıdaki komutu çalıştırıp nano editör ile DNS düzenleyeceğimiz sayfayı açıyoruz.

sudo nano /etc/dhcpcd.conf

Ardından aşağılara doğru için ve "#static domain_name_servers=" gibi yazıların bulunduğu yerin en altına eklemek istediğiniz DNS adreslerini şu şekilde girmeniz gerekiyor.

static domain_name_servers=Adres1 Adres2

Burada Adres1 ve Adres2 ye örnek olarak şunu gösterebilirim.

static domain_name_servers=8.8.4.4 8.8.8.8

Bu işlemleri yaptıktan sonra "CTRL+X" tuşuna basın ve gelen kısımda eğer sisteminiz Türkçe ise "E" İngilizce ise "Y" tuşuna basarak devam edin.

Bu işlemin sonucunda "Enter" tuşuna basın ve nano editörü kapatın. Bu işlemleri buraya kadar doğru yaptıysanız artık DNS sistemini resetledikten sonra yeni DNS adresiniz sorunsuz olarak çalışacaktır.

DNS sistemini resetlemek için komut ekranına aşağıdaki kodu girmeniz yeterli olacaktır.

sudo service dhcpcd restart

Evet buraya kadar sorunsuz yaptığına göre yeni DNS Raspberry sistemine geçmiş demektir, iyi günler ve eğer takıldığınız bir yer olursa aşağıda yorum olarak sormaktan çekinmeyin.