Samsun Bixby Butonu Özelliğini Değiştirme

Samsun Bixby Butonu Özelliğini Değiştirme

Samsun Bixby Butonu Özelliğini Değiştirme

 Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Samsung kullanıcılarının özellikle S8 ve sonrası modellerini kullananların telefonunda bulunan bixby butonuna nasıl farklı görevler atayabileceklerinden ve bixby butonunu nasıl daha işlevsel hale getirebileceklerinden bahsedeceğim.

Bixby çıkalı 3 sene olmasına rağmen hala Türkçe sesli komutlara destek vermiyor ve bir çok Samsung kullanıcısı bixby özelliğini kullanmıyor bile, kullanmayanlardan birisi olarak bu butonu değiştirmeyi ve telefondan şarkı dinlerken şarkıları kontrol etmek için özelleştirmeye karar verdim.

Bixby butonumuzu özelleştirmek için ilk olarak buraya tıklayın ve Google Play üzerinden kurmamız gereken uygulamayı kurun.(Programın adı : Button Mapper)

Bixby Button Mapper

İlk olarak programı açtığımız zaman size yüklü servisler kısmından uygulamaya izin vermenizi isteyecektir, uygulamaya izni verdikten sonra artık "Bixby Tuşu" yazanı seçin ve tuşu istediğiniz şekilde değiştirin.

Bu uygulamayı sadece Bixby tuşunu değiştirmek için değil diğer bütün fiziksel tuşları değiştirmek için de kullanabilirsiniz.


Bixby Button Mapper1   Bixby Button Mapper2

Ben yukarıda gördüğünüz ayarları kullanıyorum ve bixby butonu ile bir sonraki şarkıya geçmek, önceki şarkıya geçmek veya şarkıyı durdurmak gibi amaçlar ile kullanıyorum.

Not : Eğer ki telefonunuz Rootlu bir cihaz değil ise ekran kapalıyken ses arttırma ve ses kısma tuşları atadığınız görevi yerine getirmeyecektir. Bu sorun Bixby butonu için geçerli değildir bixby butonu her türlü çalışıyor.

Uygulama içerisinden değiştirdiğiniz butonların hangi uygulamalarda normal, hangi uygulamalarda sizin istediğiniz gibi çalışacağı gibi bir çok şeyi daha değiştirebiliyorsunuz.