The Legend of Korra - İnceleme

Legend of Korra İnceleme


The Legend of Korra - İnceleme

 Çocukluğumuzun animesi olan ve neredeyse herkesin izlediği bir Avatar The Last Airbender den sonra gelen Korra'nın bilgisayar oyununu 3. kez bitiriyorum ve oynadığım hala oyunun içine girebiliyor ve sıkılmadan bitirebiliyorum.

Dedim ki bu oyunu 3. bitirişin hadi bir de siteye bu oyun ile ilgili fikirlerini yaz.

Sizlere oyundan spoiler vermeden olayları basit olarak anlatacağım ve oyuna puanımı verip yazıyı bitireceğim iyi okumalar.

Oyunda 3 adet zorluk bulunuyor, Casual, normal , hard aslında insane zorluğu da var ama hard zorluğu geçmeden açamıyorsunuz. Neyse ben bu oyunu ilk oynadığım zaman normal zorlukta bitirmiştim ve beni çok zorlamamıştı sonrasında oynadığımda ise hard zorlukta bitirmiştim ki oyunda biraz vakit geçirmiş olayım diye çünkü bu oyun öyle diğer oyunlar gibi 6 - 7 saat süren bir oyun değil.

Animasyon film izler tadında ortalama 2 saat içerisinde bitebilen tatlı grafiklere sahip sanki animenin içindeymişsiniz hissi veren bir oyun. Anime serisinden bağımsız bir hikayeyi ele alıyor ve oyuna ilk başladığınız zaman yetenekleriniz elinizden alınıyor ve siz chapter (Seri / Sezon) tamamlayıp daha doğrusu hikayede ilerleyerek önce yeteneklerinizi geri kazanıyorsunuz sonrasında savaşlar ile yetenek seviyelerinizi ilerletiyorsunuz ve en sonunda sizden yeteneklerinizi alan karakter ile dövüşüp kazanmayı amaçlıyorsunuz.

Legend of Korra İnceleme

Tabi hikayesinin derinine indiğiniz zaman etrafa kötülük yayan bu karakter sadece size değil etrafınızdaki karakterlere de zarar verdiğini için hikaye olarak evreni kurtarmayı amaçlıyorsunuz diyebilirim.

2014 yapımı bir oyun ve bu gün bu oyunu Casual zorlukta yeniden oynadım ve bitirdim. Çok eski bir oyun olmadığı için aradan zaman geçmesine rağmen bu oyunu oynarken canınız sıkılmıyor ve zaten yukarıda da dediğim gibi sinematikleri olsun, oynanışı olsun, süresi olsun çerezlik bir oyun.

Oyunda saldırı yeteneklerinizi tuşlar ile kombolayabilirsiniz bunun yanında komboları geliştirmek için etrafta kırdığınız ve karakterleri öldürdükçe kazandığınız mavi ruhlardan harcayıp marketten kombo parşömenleri ve kitaplarını alarak bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Yani anlayacağınız aslında 2 saatlik bir oynanış süresi olmasına rağmen oldukça iyi düşünülmüş bir oyun var karşımızda diyebilirim.

Oyunda ben en çok toprak bükme yeteneğini kullanıyordum çünkü zıplayıp heavy attack yaptığınız zaman oldukça güçlü bir alan hasarı veriyordu.

Neyse oyundan daha fazla şey anlatmadan sizleri bu oyunun tanıtım videosu ile baş başa bırakayım.

Tanıtım Videosu


İndirme Bağlantıları


Not : Oyun önceden steam üzerinde satılıyordu ama buraya link koymak için baktığım zaman steamdan satışının kaldırıldığını gördüm. Bilgisayar üzerinden oynamak için Microsoft store üzerinden alabilirsiniz.