Transformers: Fall of Cybertron - İnceleme

Transformers Fall of Cybertron - İnceleme


Transformers: Fall of Cybertron - İnceleme

Eveet gene hikayeli bir oyun ile karınızdayım ve bu seferki oyunumuz filmi, çizgi filmi ve oyuncakları olan bir oyun. Oyunumuzun adı "Transformers: Fall of Cybertron" Türkçeye çevirdiğimiz zaman "Transformers: Cybetron'un düşüşü" olarak çevirebileceğimiz hikayesel açıdan ben çok tatmin etmese de severek oynadığım oyunlardan birisi.

İlk olarak Transformers'in eski çizgi filmlerini yeni çizgi filmlerinden ve normal filmlerinden daha çok seven birisi olarak oyununun grafiklerini gerçekten çok beğendiğimi ve savaş mekanikleri olsun bir çok karakteri kontrol edebiliyor olmamız beni gerçekten eğlendiren bir yapım olduğunu sizlere söyleyebilirim.

Bu oyunda canımı en çok sıkan olaylardan birisi seslendirmelerin İngilizce olmasına rağmen diğer ülkeleri düşünüp alt yazı eklememişler, yahu İngilizce bile olsa bir alt yazı ekleseydiniz benim için yeterliydi çünkü o robotik seslerden kelimeleri seçene kadar canım çıktı ve hikayeyi eğer çizgi filminden bilmesem tam olarak oturtamazdım açıkçası.

Transformers Fall of Cybertron

Neyse seslendirmeleri de oldukça güzel bu arada hani sadece benim İngilizcemin yetersizliğinden ötürü yaşadığım bir sorun ve oyun ile alakası yok yani bu oyunda sırf bundan dolayı puan kıracak değilim.

Oyunda Optimus, Megatron, Bumblebee gibi bir çok karakteri kontrol edebiliyoruz. Bu karakterlerin her biri ile hem oto botların hem deseptikonlar ın tarafında hikayeyi ilerletiyorsunuz ve oyunun sonuna kadar geliyorsunuz, Oyunda en sevdiğim şeylerden birisi ise hikayenin nasıl biteceği aslında tamamen size bırakılmış yani isterseniz oto botlar kazanabilir isterseniz deseptikonlar kazanabilir olması.

Oyun içerisinde silahlarınızı geliştirebiliyor, yetenekler alabiliyor veya yanınıza yardımcı mini bir robot alabiliyorsunuz, savaş anında birden helikoptere dönüşüp helikopterden roket atabiliyor ya da bir tank ile füze sallayabiliyorsunuz anlayacağınız oldukça hızlı ve eğlenceli bir oyun.

Bunlara ek olarak bu oyunda hikaye bittiği zaman oyun tamamen bitmiyor, oyunun hikayesini bitirdiğiniz zaman artık Online kısmına girebiliyorsunuz ve online kısmı gerçekten bir çok oyuncu kaynıyor. Online kısmında ister ölüm maçı oynayabilir, ister koruma görevlerini alabilir ve birbiriniz ile savaşmaya başlayabilirsiniz.

Online kısmında karakter seçiminde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor ve her karakterin birbirine olan baskınlığı ile oldukça adil bir online oyun keyfi sunuyor bizlere ve diğer online oyunlarda olduğu gibi bunda hile bulunmuyor.. Neyse bu oyunu gerçekten bu tarz bilim kurgu aksiyon oyunlarından oynayanların hoşlanabileceğini düşünüyorum ve indirme bağlantısı ile tanıtım videosunu bırakıp yazımı burada bitiriyorum.

İndirme Bağlantıları

Microsoft Store - XBox -> Transformers Fall of Cybertron
Playstation -> Transformer Fall of Cybertron

Ben bu oyunun bilgisayar sürümünü steam üzerinden satın almıştım ama şu sıralar aradığım hiç bir hikayeli oyunu steam üzerinde bulamıyorum neredeyse..

Tanıtım Videosu


Not : Oyunun hikayesi 13 bölümden oluşuyor.