WordPress Kurulumu

WordPress Kurulumu

WordPress Kurulumu

 Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere WordPress ile nasıl bir blog kurulur onu anlatmaya çalışacağım iyi okumalar.

İlk olarak gerekli olan WordPress dosyamızı buraya tıklayıp indirin.

İndirdiğimiz dosyanın içerisinde bulunan bütün klasörleri sunucumuza veya lokal hostumuz da bulunan klasöre atalım.

Ben wamp server içerisinde sanal host oluşturmuştum bu yüzden oranın klasörünün içine atıyorum.

WordPress Klasör

Dosyaları klasörümüze attıktan sonra yapmamız gereken artık sitemizin adresine girmek ve kurulumu tamamlamak, sanal hostumuzun adresi 127.0.0.2 olduğu için ben bu adrese tıklıyorum ve kurulum sayfasına gidiyorum.

Karşılama Ekranı

Siteye ilk girdiğimiz zaman bizi bir kaşılama ekranı geliyor ve bize bir kaç bilgi veriyor, burada "başlayalım" yazan butona tıklayın ve sonraki sayfaya geçin.

Veritabanı bilgi girme ekranı

Ardından veri tabanına bağlanması için gereken bilgileri girmemiz gereken bir ekran bizi karşılıyor, burada bilgileri eksiksiz girmemiz gerekiyor.

Bu ekrana bilgileri girebilmek için ilk olarak phpmyadmin ya da herhangi bir veri tabanı yönetim aracı ile veri tabanımıza WordPress için bir veri tabanı eklememiz gerekiyor.

Veri tabanı oluşturalım

Veri tabanımıza giriyor ve WordPress adında yeni bir veri tabanı oluşturuyoruz. (UTF-8 olması gerekiyor.)

Veri tabanı bilgileri girelim

Şimdi veri tabanımız ile ilgili giriş / veri tabanı adı gibi bilgileri WordPress üzerinde girelim ve "gönder" butonuna tıklayalım.

Şimdi karşımıza gelen yerde "kurulumu çalıştır" butonuna tıklayalım.

Kurulumu çalıştır

Kurulumu çalıştır dediğimiz zaman karşımıza site ile ilgili bilgileri girmemizi isteyen bir sayfa çıkıyor, burada kendi kullanıcı hesabınızın mail adresi gibi bilgileri eksiksiz bir şekilde girin ve kuruluma devam edim.

Kullanıcı ve site bilgileri

WordPress kurulumu tamamlandığı zaman başarılı yazan bir sayfa sizi karşılıyor ve artık WordPress site kurulumunuz tamamlanmış demektir.

Giriş Ekranı

"Giriş" butonuna tıklayıp kullanıcı girişi yapabilir ve sitenize eklentiler kurabilir, temasını değiştirebilir ve yazılar eklemeye başlayabilirsiniz.

Anasayfa

Ayarlar Ekranı

Giriş Ekranı