4D Kartlar - Arıtılmış Gerçeklik Kartları

4D Kartlar - Arıtılmış Gerçeklik Kartları

4D Kartlar - Arıtılmış Gerçeklik Kartları 

4D Kartlar daha doğrusu arıtılmış gerçeklik kartları mobil cihazlarımız ile tarattığımız zaman bizlere telefon ekranında 3 boyutlu olarak kartın içeriğine bağlı olarak modellenmiş görüntüleri görmemizi sağlayan kartlardır.

4D Kartlar ile gezegenleri, insan organlarını, arabaları ve daha bir çok nesneyi telefon aracılığıyla 3 boyutlu olarak görebilir ve bir çok amaç için kullanabilirsiniz.

Okul çağı öncesi çocuklara hayvan isimlerini 4D kartlar kullanarak öğretebilirsiniz, okuldaki çocuklara daha etkileşimli bir şekilde alfabeyi öğretmek için harflerin 3 boyutlu modellerini barındıran kartları kullanabilirsiniz...

Eğitimin dışında daha bir çok alanda kullanıldığını sizlere söylemeliyim, araba reklamlarında arabaların 1 e 1 modellenmiş halleri kartlara aktarılıyor ve kart tarandığı zaman 3d olarak arabayı inceleyebiliyorsunuz.

Reklamcılığa ek olarak oyun geliştirenleri de gördüm, rpg kart oyunlarını alıp biraz daha görsellik katmak için karakterlerin modellenmesi ve telefon ekranına yansıtılarak gerçek hayatta gerçek kartlar kullanılarak oynan oyunlar geliştiriliyor.

4D Kartların nasıl olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bu kartlar ile oynamak oldukça ilgi çekici ve güzel duruyor.