Adobe Animate(Flash) Nedir?

Adobe Animate CC


Adobe Animate Nedir ?

Adobe Animate, Adobe'nin vektörel grafik veya animasyon tasarlamak için kullanabileceğiniz yazılımıdır. Animate ile oluşturulan animasyonlar HTML5, WebGL ve SVG olarak çıktı alınabilmektedir bu yüzden oldukça düşük boyutlarda oldukça kaliteli animasyonlar hazırlamanıza izin vermektedir.

Aynı zamanda Adobe AIR formatında da çıktı alabilmenizi sağlıyor.

Resmi Adobe Animate sayfasına gitmek için buraya tıklayın.

Adobe Animate İle Neler Yapılabilir ?

Oyun tasarımı bölümünde okuyan birisi olarak oyun için özellikle 2 boyutlu oyunların yapımında animasyonları hazırlamak için rahatlıkla kullanabileceğinizi söyleyebilirim, bunun dışında bize Adobe Animate eğitimi veren öğretmenimizin bir çok projesinde kullandığını da söyleyebilirim.

Bunlara örnek vermem gerekir ise hareketli storyboard, kısa animasyonlar, uzun animasyonlar, çizgi film, 2 boyutlu reklam animasyonları gibi bir çok alanda kullanabilirsiniz.

Aslına bakacak olursanız eğer hayalinizde 2 boyutlu herhangi bir animasyon bulunuyorsa Animate programını kullanmayı öğrendikten sonra bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu saydıklarımın dışında benim bilmediğim daha bir çok alanda kullanıldığına eminim..

Adobe Animate'nin tanıtım videosuna bir göz atarak aslında neler yapılabileceğine şöyle hızlıca bir göz atmış olabiliriz.


Adobe Animate Tarihçesi

Animate ilk olarak 1996 yılında FutureSplash Animator adı ile yayınlanmıştır daha sonrasında Adobe Flash platformu için ana animasyon hazırlama programı haline geldikten sonra adı Macromedia Flash olarak anılmış en son günümüzde HTML5 için animasyonlar hazırlanmaya başlanması ile birlikte adı Adobe Animate olarak yeniden değiştirilmiştir.

Kaynakça : Wikipeadi