Amazon Lumberyard Nedir ?

Amazon Lumberyard


Amazon Lumberyard Nedir ?

 Oyun sektöründe gün geçmiyor ki piyasaya yeni oyun motorları girmesin.. Gün geçtikçe sektör bir türlü büyüyor ve sektörün büyümesi ile birlikte bir çok küçük, büyük şirket de bu sektöre giriş yapmaya çalışmasın.

Oyun sektörüne giriş yapmaya kalkan şirketlerinden birisi de Amazon oldu ve 2015 yılında Crytek den lisans hakkını aldığı CryEngine oyun motorunu kendi bünyesine kattı ve üzerinde yaptığı bir çok değişiklik ve geliştirmeler sonucunda Amazon Lumberyard adı ile piyasaya sürdü.

İlk olarak 9 Şubat 2016 yılında duyurusu yapıldı ve 2020 yılında resmi olarak kullanıcılara sunuldu.

Şimdi gelelim Amazon Lumberyard ı diğer oyun motorlarından ayıran özelliklerine.

Amazon Lumberyard

İlk olarak CryEngine alt yapısı kullandığı için Windows işletim sistemli bilgisayarlar ve konsollar için 3A grafiklere sahip oyunlar yapılmasına izin veren bir alt yapısı bulunuyor.

Bilgisayarlar ve konsolların haricinde telefon oyunları ve VR oyunlar için de kullanılabilir bir yapısı bulunuyor.

Kişisel ve kendi oyun motorunu yazmayan oyun şirketleri için en önemli unsurlardan birisi de fiyat unsurudur ki Amazon Lumberyard tamamen ücretsiz olarak piyasaya sürüldü, evet gerçekten tamamen ücretsiz.

Tamamen ücretsiz derken Unity gibi senelik kazancınız 100.000 i geçerse şu kadar para öde veya Unreal Engine gibi oyunun yayınlandıktan sonra şu kadar % pay alırız gibi bir ödeme planı ile çıkmadı, Amazon Lumberyard sizden oyun motorunu kullanmanız ve oyununuzu yayınlamanız durumunda herhangi bir ücret talep etmiyor.

Twitch ve Amazon Web Services ile tamamen uyumlu olarak geliyor.

Amazon servisleri ile tamamen entegre olarak geliştirildiği için Amazonun bünyesinde bulunan bir çok avantajı da bünyesinde bulunduruyor ama şu an  ben bu yazıyı yazarken Amazon servislerini kullanırken oyunu oynayan daha doğrusu servislere erişimine izin verdiğiniz her 1.000 kullanıcı için sizden 1.5 dolar gibi bir ücret talep ediyor.

Anlayacağınız o ki Amazon Lumberyard tamamen ücretsiz kullanabildiğimiz ve oyunlarımızı ücretsiz olarak çıktı alıp yayınlamamızı sağlayan CryEngine tabanlı bir oyun motorudur.

Amazon Lumberyard Sistem Gereksinimleri

Amazon Lumberyard resmi sayfasına buradaki bağlantıya tıklayıp gidebilirsiniz.

Zombi İstilası Durumunda Amazon Lumberyard!

Oyun motorları oyun yapımı dışında bir çok alanda daha kullanıldığını biliyoruz, askeri amaçlı, eğitim amaçlı veya bir çok mobil uygulamanın geliştirilmesinde bile kullanılabiliyor. Bir dershanede soruların cevaplarını işaretlediğimiz zaman optiği telefon ile tarattığımız zaman kontrol ediyordu ve bize çözümleri gösteren bir uygulama görmüştüm ki bu uygulama Unity ile yapılmıştı.
Neyse asıl konuma geri döneyim Amazon şirketi Lumberyard ı insansız araçlar, askeri amaçlar ve tıbbi ekipmanlarda kullanmamanız gerektiğini söylüyor ve bunun kullanım haklarını ihlal edeceğini söylüyor. Bu karşılık olarak bir zombi istilası durumunda bu amaçlar için kullanabileceğinizi söylüyor.


AWS Service Terms Madde 42.10 (Lumberyard kullanım koşullarına gitmek için buraya tıklayın.)

Acceptable Use; Safety-Critical Systems. Your use of the Lumberyard Materials must comply with the AWS Acceptable Use Policy. The Lumberyard Materials are not intended for use with life-critical or safety-critical systems, such as use in operation of medical equipment, automated transportation systems, autonomous vehicles, aircraft or air traffic control, nuclear facilities, manned spacecraft, or military use in connection with live combat. However, this restriction will not apply in the event of the occurrence (certified by the United States Centers for Disease Control or successor body) of a widespread viral infection transmitted via bites or contact with bodily fluids that causes human corpses to reanimate and seek to consume living human flesh, blood, brain or nerve tissue and is likely to result in the fall of organized civilization.


Burada zombi istilasından bahsedilen kısım ise


this restriction will not apply in the event of the occurrence (certified by the United States Centers for Disease Control or successor body) of a widespread viral infection transmitted via bites or contact with bodily fluids that causes human corpses to reanimate and seek to consume living human flesh, blood, brain or nerve tissue and is likely to result in the fall of organized civilization. 

 
 
Türkçe olarak yazmamız gerekir ise


Bu kısıtlama, insan cesetlerinin yeniden canlanmasına ve yaşayan insanı tüketmeye çalışmasına neden olan ısırıklar veya vücut sıvılarıyla temas yoluyla bulaşan yaygın bir viral enfeksiyonun ortaya çıkması durumunda (Birleşik Devletler Hastalık Kontrol Merkezi veya halef kuruluş tarafından onaylanmıştır) geçerli olmayacaktır. et, kan, beyin veya sinir dokusudur ve organize uygarlığın çöküşüyle sonuçlanması muhtemeldir.

Amazon Lumberyard Sistem Gereksinimleri

  • 8Gb Ram
  • 3Ghz 4 Çekirdekli işlemci
  • 2Gb Direct 11 destekleyen ekran kartı
    • Nvidia GeForce GTX 660 Ti ve sonrası
    • Amd Radeon Hd 8730M ve sonrası
  • 60Gb Boş disk alanı


Amazon Lumberyard İle Geliştirilmiş Oyunlar


Oyun

Türü

Star Citizen

MMO, FPS

Breakaway

MOBA

New World

MMO

Coffence

Fighting Game

Deadhaus Sonata

ARPG

The Grand Tour Game

Race

The DRG Initiative

TPS Shooter